| 09:55 | Arjan Olsthoorn

Vos Logistics neemt Snel Logistics over

Europees Logistiek Dienstverlener Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van 100% van de aandelen van SNEL Shared Logistics in Woerden.

Deze overname past in de strategie van Vos Logistics om verder te groeien op het gebied van  distributie, warehousing en crossdocking van goederen. Met een locatie van 65.000 m2 in Woerden is SNEL Shared Logistics goed gepositioneerd in de randstad en in staat winkels, bedrijven en consumenten snel en efficiënt te beleveren. Daarnaast biedt de locatie mogelijkheid voor warehousing en orderfulfilment voor klanten. Peter de Vries, directeur en eigenaar van SNEL Shared Logistics wordt onderdeel van het management team van Vos Logistics en blijft verantwoordelijk voor de operatie in Woerden.

Duurzaamheid staat bij beide ondernemingen hoog in het vaandel; “Samen zijn we nog beter in staat antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek. Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2 en stikstof uitstoot. En stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie,” aldus Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics.

Ben Vos, CFO Vos Logistics: “Door schaalvergroting en digitaliseren van bedrijfsprocessen zijn we in staat sneller te leveren in de gehele Benelux, beter te integreren met de systemen van klanten en stijgende kosten onder controle te houden. Zo blijven we een aantrekkelijke partij om mee samen te werken.”

Vos Logistics

Peter de Vries, Directeur Snel Shared Logistics ziet in de overname het beste van twee werelden samenkomen. “Vos Logistics biedt een uitstekende basis voor de continuïteit en uitbouw van mijn onderneming. In combinatie kunnen we meegroeien met onze klanten. Hoewel onze posities op dit moment goed bezet zijn, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog beter in staat zijn om voor medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden.”

De transactie is in afwachting van goedkeuring door de ACM. De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie