VosDeventer
| 15:38 | Rik Werner

Vos Deventer breidt vloot uit met 44 Schmitz Cargobull schuifzeilopleggers

Vos Expeditie Deventer BV heeft haar trailervloot uitgebreid met 44 nieuwe Schmitz Cargobull schuifzeilopleggers. Deze opleggers zijn volgens de fabrikant geschikt voor multimodale inzet en voor toepassing in LZV-combinaties.

De opleggers gaan ingezet worden voor vervoer over het spoor, meldt Vos. Met dank aan de opklapbare achterbumper zijn ze ook in het Ro-Ro vervoer inzetbaar, bijvoorbeeld naar Engeland of Scandinavië. Daarnaast zijn de opleggers goedgekeurd voor toepassing in een LZV-combinatie.  ,,De LZV heeft zowel in Nederland als in Scandinavië vaste voet aan de grond gekregen. Maar ook in België en in Duitsland worden momenteel stappen gezet’’, zegt Jules Menheere, manager bij Vos Expeditie Deventer BV. ,,Zodra de wetgeving het toelaat zijn wij er klaar voor met deze nieuwe opleggers.’’

VosDeventer

Rongpotten

De drie-assige opleggers zijn voorzien van extra rongpotten in zowel de vloer als de kantbalken. Daarmee kan de lading goed worden gezekerd. Verder zijn de opleggers voorzien van een Tüv certificaat voor ladingzekering. De schuifzeilen zijn uitgevoerd met een anti-diefstal bescherming die insnijdingen en diefstal moet voorkomen. De 44 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers vormen een uitbreiding van de eigen trailervloot die op ruim 400 eenheden komt. Vos Deventer heeft zelf 310 trekkers in bezit.

VosDeventer

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie