Joh. van der Zand
| 07:24 | Robert Servaas

Voortbestaan bergingsbedrijf Joh. van der Zand zeker gesteld

Het plotselinge overlijden in maart van Arno de Heus, commercieel manager en mede-eigenaar van Internationaal Bergingsbedrijf Joh. van der Zand BV in Waardenburg, zorgde voor een schok in de bergingsbranche. Het voortbestaan van het bedrijf is zeker gesteld, nu bekend is dat het doorgaat als dochteronderneming van Vreugdenhil Berging uit Den Hoorn.

Beide bedrijven behouden hun eigen sterke identiteit en zijn onderdeel van de BCU (Bergings Combinatie Utrecht), waar ook Collewijn en Modern Berging deel van uit maken. Het pand in Waardenbrug blijft open en de werkgelegenheid blijft behouden.

‘Medewerkers blijven in dienst’
Chris Müller, directeur van Vreugdenhil Berging: “Omdat beide ondernemingen al aan elkaar gelieerd waren in de BCU (Bergings Combinatie Utrecht), konden de stappen snel gezet worden. Vreugdenhil Berging neemt de aandelen over van Bergingsbedrijf Joh. van der Zand. Hoewel hierdoor taken deels overlappen, blijven alle medewerkers van Joh. van der Zand in dienst van ons bedrijf. De planning gaan we centraal via de 24/7 bemande meldkamer in Rijswijk ZH doen. Daar komt ook een deel van het materieel, maar Waardenburg blijft eveneens operationeel. Ons sterke Europese netwerk blijft intact. En gelukkig blijft oprichter Johan van der Zand als specialistisch adviseur verbonden, waar we heel blij mee zijn.”

Joh. van den ZandDe samenvoeging van de bedrijven levert een combinatie op met een breed spectrum aan bergings- en dienstverleningswerkzaamheden. Voor particulier, zakelijke klant, wegbeheerder en verzekeraar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie