| 09:59 | Bert Mateboer

Veel voordelen met Low Entry Cab

Een truck met lage instap (Low Entry Cab) heeft veel voordelen. Volvo heeft daarom extra versies van de FE Low Entry Cab uitgebracht.

Een lage instap biedt meer veiligheid: het zicht rondom wordt verbeterd. Zien wat er rondom de truck gebeurt en oogcontact maken met kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, is heel belangrijk. Vooral bij afvalinzameling, stadsdistributie en bouwtransporten in de binnenstad, krijgt men hier vaak mee te maken. Een extra venster in de passagiersdeur verbetert het zicht nog meer. In de tweede plaats zorgt de lage instap dat de chauffeur efficiënter kan werken en wordt tegelijkertijd het risico op knie- en enkelklachten verminderd.

Wel prettig als je 50 keer moet in- en uitstappen

In de stadsdistributie komt het voor dat de chauffeur het rijden en het lossen of afleveren in zijn eentje voor zijn rekening neemt. De lage instap betekent dan een enorm ergonomisch voordeel bij het soms wel 50 keer per dag moeten in- en uitstappen.
De nieuwe cabinevariant heeft een motortunnel in plaats van een vlakke vloer. Het verbeterde comfort met optionele luchtgeveerde passagiersstoel is voor de bijrijder erg prettig en in sommige overheidsaanbestedingen zelfs verplicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie