*

| 13:45 | Robert Servaas

Volvo’s voor Heerbaart

Heerbaart Transport en Grondverzet (HTG) in het Overijsselse Hengelo schafte onlangs drie Volvo-trucks aan. Directeur-eigenaar Nick ter Bekke zet hiermee voor het eerst sinds jaren een ander merk in de vloot. Dat heeft volgens de pas 24 jarige ondernemer alles te maken met wederzijds vertrouwen tussen hem en Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

Heerbaart is al bijna 30 jaar een bekende naam in Twente. Het bedrijf verhuurt puin-, afval- en opslagcontainers, levert zand en grind en verricht grond- en sloopwerk in de regio. In september 2017 nam Nick ter Bekke, van huis uit hovenier, het bedrijf over van Antoon Heerbaart. Naast werkgever van zes man personeel behoorde daartoe ook vijf zware trucks, vier grondwerkmachines en 165 open en gesloten containers, variërend in volume van 5 tot 33 kubieke meter.

Doordachte keuze

Ter Bekke’s eerste missie: vernieuwen van het wagenpark. Hiertoe werden drie containerwagens aangeschaft. Voor de grootste containers is in samenspraak met Nijwa Groep gekozen voor een Volvo FMX 460 8×4 met HIAB Z-HIPRO 191 kraan en een VDL kabelsysteem. De truck is uitgerust met Volvo Dynamic Steering, een innovatie waar Ter Bekke tijdens een proefrit mee kennismaakte. “We gebruiken deze kraanwagen ook met een open container voor het afleveren van bigbags met zand en grind voor Zandmaatschappij Twente. Deze moeten veelal op huisadressen worden bezorgd. Volvo Dynamic Steering maakt het stuurwerk in krappe hoekjes en smalle straatjes heel licht. Het bevalt geweldig goed.”

De tweede containerwagen is een Volvo FMX 420 6×4 C-Ride met een tandemstel waarvan de achterste as bij Terberg Techniek widespread is gezet en stuurbaar is gemaakt. Het voertuig heeft een GVW van 33 ton en wordt gebruikt voor het vervoer van 10- en 15-kuubs afvalcontainers bij particulieren, aannemers en hoveniers, werk waarbij de korte draaicirkel goed tot zijn recht komt. Beide FMX-bakwagens zijn uitgerust met de gepatenteerde motorrem VEB+. Tot slot is er een Volvo FE 350 4×2 met HYVA portaalsysteem aangeschaft voor transport van de kleinste containers.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie