Volvo’s met I-See voor Bergwerff
| 14:08 | Truckstar Redactie

Volvo’s met I-See voor Bergwerff

Bergwerff Transport, gevestigd in Ridderkerk, heeft vier nieuwe Volvo FH 460 trekkers aan het wagenpark toegevoegd, uitgevoerd met Volvo I-See.

De trucks van Bergwerff Transport zijn dagelijks op weg naar Italië; het is een specialisatie van het bedrijf. Het vervoer is rechtstreeks en wordt in verschillende configuraties uitgevoerd: kastentrailers, maar ook trailers met dubbele laadvloer, met een enkele bemanning en ook dubbelbemand. Na een eerdere levering van tien Volvo FH trekkers werden er door Bergwerff opnieuw vier Volvo FH 460 trekkers besteld, maar dit keer voorzien van Volvo I-See. 

Daling brandstofverbruik

I-See leert de topografie van de weg en slaat deze op in een centrale database. Tijdens het rijden wordt deze kennis vervolgens automatisch gebruikt om brandstof te besparen “Wij zagen de mogelijkheden van I-See’’, vertelt Kevin Bergwerff, “en het heeft inderdaad geleid tot een daling van het brandstofverbruik op onze routes. Je praat dan over een aantal procenten.” 

Bewustwording

Brandstofverbruik is voor Bergwerff Transport een speerpunt in het beleid. “We werken voortdurend aan de bewustwording van de chauffeurs. Zo zijn de vier nieuwe trucks uitgerust met Dynafleet om de performance te kunnen meten, maar vooral te kunnen bespreken met onze chauffeurs. We willen meer gebruik van cruise control en meer anticiperend rijgedrag zien. Volvo Trucks biedt goede hulpmiddelen om de doelstellingen te bereiken”.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie