Volvo FM voor Breedijk
| 15:25 | Jasper Egberts

Volvo FM autotransporter voor Breedijk

Breedijk Transport in Opmeer is een Volvo FM autotransporter rijker.

De configuratie van de Volvo FM past bij het transport van personenauto’s en bestelbussen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Om vervoer op twee dekken mogelijk te maken, heeft de truck een laag chassis en luchtvering achter. De achteras heeft een technische aslast van 13 ton; het totale beladen combinatiegewicht is 44 ton.

De truck wordt aangedreven door een 370 pk motor en is uitgerust met het brandstofbesparende Long Haul-pakket met I-See. I-See gebruikt een topografische database en zorgt op die basis voor optimale schakelbewegingen, aangepast aan de hellingshoek van de weg.

Af-fabriek

Marcel Vlaar, directeur-eigenaar van Breedijk Transport, heeft 27 autotransporters op de weg. Bijna de helft daarvan zijn Volvo’s. “Dit is een van de weinige merken die af-fabriek een oplossing biedt voor autotransport. De dealer heeft voor deze autotransporter een goed plan neergelegd waarbij de configuratie en de prijs een mooi geheel vormden”.

Breedijk FM

Vele handen

Meerdere partijen werkten mee aan de autotransporter. Kässbohrer in Oostenrijk tekende voor de opbouw, de cabine is afgeschuind bij Autospuiterij Nico Mooij en André Breed Techniek verzorgde de elektrisch bedienbare hydrauliek waarmee de dekken naar beneden en naar boven gebracht worden. De complete truck is geleverd door Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens in Zwaag.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie