| 11:58 | Freek Mulder

Volvo Trucks schaalt de serieproductie van elektrische trucks op

Volvo verhoogt de volumes van elektrische trucks en schaalt op met de serieproductie van de Volvo FH, FM en FMX Electric in de fabriek in Gent, België.

In Gent worden drie verschillende elektrische modellen gebouwd: de Volvo FH, de Volvo FM en de Volvo FMX Electric. Deze trucks zijn beschikbaar tot een totaalgewicht van 44 ton GCW (50 ton in Nederland). De fabriek in België is de grootste productielocatie van Volvo Trucks met een jaarlijkse volume van ongeveer 45.000 trucks.

De elektrische trucks worden geassembleerd op hetzelfde platform en in dezelfde productielijn als de diesel- en LNG-trucks, in een productieopstelling die de fabriek een hoge flexibiliteit geeft als het gaat om het verwerken van verschillende varianten. Dit is opvallend want de meeste fabrikanten kiezen ervoor om hun EV-modellen in aparte fabrieken of op productielijnen te assembleren. De accupakketten komen wel uit de speciaal gebouwde en onlangs geopende accu-assemblagefabriek in Gent, die vlak naast de productielijn ligt.

Volvo Trucks claimt orders te hebben voor ongeveer 6.000 elektrische trucks in 42 landen op zes continenten. In dit aantal zitten overigens ook intentieverklaringen die moeten nog omgezet worden naar een definitieve order.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie