FM
| 11:07 | Arjan Olsthoorn

Volvo start met verkoop nieuwe truckrange

Volvo Trucks Nederland is gestart met de verkoop van de nieuwe range van Volvo Trucks in Nederland. De vier nieuwe modellen – de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX – hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentendisplay dat de chauffeur in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines voor meer ruimte en een beter direct zicht.

‘Bekwame chauffeurs die veilig en verantwoord omgaan met hun voertuig, vracht en verschillende verkeerssituaties, zijn van onschatbare waarde voor elk transportbedrijf. Maar er is zware concurrentie om de beste mensen aan te trekken.’ Met dit in gedachten heeft Volvo Trucks geïnvesteerd in de ontwikkeling van de chauffeursomgeving en chauffeursinterface om een ​​werkplek te creëren die zo veilig, functioneel en comfortabel mogelijk is.

“Met onze nieuwe trucks komen we tegemoet aan de behoeften van zowel chauffeurs als transportbedrijven. Door bekende Volvo-kenmerken zoals ergonomie, comfort en veiligheid verder te ontwikkelen en deze te combineren met nieuwe innovatieve technologie en design, hebben we de chauffeursomgeving nog aantrekkelijker en productiever gemaakt”, licht Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland toe.

Overzicht

“Het hele instrumentendisplay is ontworpen om een ​​goed overzicht te bieden, waardoor de chauffeur informatie intuïtief en efficiënt kan beheren met minder stress. Het dashboard heeft een functioneel, robuust ontwerp van duurzaam materiaal met stevige bekerhouders, royale opbergvakken en verschillende USB-oplaadpoorten”, zegt Roeland Ruygt. De Volvo I-Shift bedieningshendel heeft een nieuw ontwerp dat praktischer en ergonomischer is en zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de cabine. De schakelprogramma’s zijn ook ontwikkeld en omvatten nu Economy, Standard en Performance.

Meer ruimte en beter zicht

Tijdens onze rit van Kiel (D.) naar Beesd – we mochten als eersten met de nieuwe Volvo’s rijden – werd ons in de praktijk duidelijk dat de nieuwe cabines van de Volvo FM en Volvo FMX veel beter zicht rondom bieden. Tevens zorgen de nieuwe cabines voor een ruimtelijker gevoel en meer werk- en leefruimte. Door een lage, brede instap met twee treden met verbeterde antislip-eigenschappen en verlichting blijft het in- en uitstappen op routes met frequente stops eenvoudig. In het bouwsegment is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat een chauffeur tot wel 50 keer per dag in en uit de cabine klimt.

LEES NU: rij-impressie met de FM, FMX en FH in Truckstar 10

Net als bij de Volvo FH en Volvo FH16 beschikt de chauffeur nu over een verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom waarmee de chauffeurspositie in hogere mate individueel kan worden aangepast. Het onderste bed in de slaapcabine is hoger geplaatst dan voorheen, biedt meer comfort en beschikt over extra opbergruimte eronder. De dagcabine heeft ook een nieuw opbergvak tegen de achterwand.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie