Volvo Ocean Race editie voor FH en FH16
| 11:34 | Marco Bloem

Volvo Ocean Race editie voor FH en FH16

Unieke gelimiteerde oplage geïnspireerd op zeilrace

Op 4 oktober start in het Spaanse Alicante de Volvo Ocean Race. Volvo Trucks introduceert nu een speciale Volvo FH en FH16-editie, geïnspireerd op deze zeilrace. De Volvo Ocean Race Special Edition bevat volgens de Volvo alle elementen om de zwaarste omstandigheden te doorstaan. 

“De Volvo Ocean Race Special Edition truck is een zeer exclusief model met een hoge ‘wow’-factor. We richten ons met dit voertuig op de transportondernemer die bovengemiddeld trots is op zijn truck en zich wil identificeren met de uitdagingen van de Volvo Ocean Race”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Nederland. 

Blauw en zilver

De speciale editie is voorzien van Volvo Ocean Race-emblemen aan zowel de buiten- als binnenkant en striping waarin een golfpatroon is terug te zien. De tapijten in de cabine hebben zeilmotieven en een Volvo Ocean Race-logo. De speciale editie is beschikbaar in twee kleuren: een diepblauwe Dark Knight Pearl en een witte Millennium Silver Metallic. De truck wordt standaard geleverd met een Long Haul Fuel pakket en een Active Safety Pro pakket met onder andere I-See, Forward Collision Warning met noodremfunctie en Adaptive Cruise Control (ACC). 

Volvo Ocean Race editie voor FH en FH16
Foto: De Ocean Race is sinds 2001 een terugkerende gelimiteerde oplage van Volvo Trucks

Truckstar Festival

“In de Volvo Ocean Race zijn duurzaamheid, hightech innovaties en veiligheid uiteraard extreem belangrijk. We wilden dit omzetten naar een truck en zijn toevoegingen. We zijn ervan overtuigd dat we daar met deze Volvo Ocean Race Special Edition in geslaagd zijn. Het is een truck geworden waarmee de zwaarste uitdagingen en obstakels kunnen worden aangegaan. En bovendien een truck om enorm trots op te zijn”, besluit Fijnaut.

De Volvo Ocean Race zal tijdens het Truckstar Festival te zien zijn op de stand van Volvo Trucks Nederland. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie