Volvo FM en FMX voor Teeuwissen
| 16:26 | Jasper Egberts

Volvo FM en FMX voor Teeuwissen

Teeuwissen Rioolreiniging nam onlangs een Volvo FM-trekker met een VLG oplegger en Volvo FMX bakwagen in gebruik. Beide voertuigen zijn voorzien van een druk-/vacuümtank.

De Volvo FMX 6×2 bakwagen zal worden ingezet voor het ledigen en reinigen van vetafscheiders bij voedselverwerkende industrie en horeca. Omdat vetafscheiders vaak te vinden zijn in de bebouwde kom waar krap gemanoeuvreerd moet kunnen worden, was een zo kort mogelijke wielbasis vereist. Volvo Trucks Nederland kon het chassis in de juiste configuratie in Zweden laten construeren en af fabriek leveren met alle voorbereidingen voor de opbouw op het chassis. Naast de compacte chassisindeling en robuustheid waren de lage instap en ruime bodemspeling redenen om te kiezen voor de Volvo FMX. Zowel de tankwagen als de Volvo FM-trekker zijn voorzien van PTO’s met zware koelsystemen voor aandrijving van de vacuümpomp, compressor en hogedrukpomp.

Zadeltastank

De Volvo FM-trekker is gebouwd volgens alle geldende veiligheidseisen voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Met behulp van de druk-/vacuümoplegger wordt olie, water en slib uit olieafscheiders van onder meer garagebedrijven en wasstraten ingenomen en bij Teeuwissen in Huizen verwerkt. Bijzonder aan het voertuig zijn de zogenaamde zadeltastanks aan weerskanten van de vacuümtank. “Door deze speciale tank kunnen we 4000 liter water meenemen en hoeven we minder heen en weer te rijden om een geleegde olieafscheider opnieuw af te vullen met daartoe geschikt water”, legt technisch directeur Joost Teeuwissen uit. “Door het aantal vervoersbewegingen te drukken, verhogen we onze productiviteit en reduceren we de CO2-uitstoot. Dat is belangrijk, onze missie is om zo milieuvriendelijk te werken.”

Volvo FM en FMX voor Teeuwissen
De nieuwe Volvo FM-trekker met een VLG oplegger

Milieu-eisen

Teeuwissen Rioolreiniging is een dienstverlenend familiebedrijf dat met 100 voertuigen landelijk actief is in de inspectie en reiniging van hoofdriolen, olie- en vetafscheiders en  rioolpompgemalen. Voor aanleg en onderhoud van particuliere riolen wordt gewerkt in een ruime cirkel rond de vestigingen in Huizen en Barneveld. Daarbij beschikt het bedrijf over drie eigen, gepatenteerde zuiveringsinstallaties om afvalstoffen conform de geldende milieueisen te verwerken. Naast deze verwerking en recycling van natte afvalstromen heeft Teeuwissen een 24/7 calamiteitendienst en kan het bedrijf bogen op een ruime certificering op het gebied van procesbeheersing, kwaliteitssystemen en milieuzorg. “We waren een van de eerste afvalverwerkers met ISO 14001 en zijn tevens gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3; dat betekent concreet dat wij in ons werk het milieu zo min mogelijk belasten en de ambitie hebben om de CO2-uitstoot in een tijdvak van vijf jaar met 5% te verlagen”, licht Teeuwissen toe.

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie