| 09:20 | Arjan Olsthoorn

Volvo FH16 10×4 zwaartransport-trekkers voor Zwagerman

Zwagerman Exploitatie heeft twee Volvo FH16 750 10×4 zwaartransport-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor exceptioneel transport van kranen, machines en installaties.

Het bedrijf uit Nederhorst den Berg koos onder meer vanwege de kracht en het rijcomfort in moeilijk begaanbaar terrein voor deze configuratie. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Almere.

“Volvo Trucks loopt voorop in het zwaartransport en biedt met de Volvo FH16 met 750 pk en een koppel van 3550 Nm de beste en meest krachtige truck”, vertelt eigenaar Cor Zwagerman. “We hebben goede ervaringen opgedaan met FH16-trekkers en daarom kiezen we nu ter vervanging van twee andere trucks weer voor dit type.”

Zwagerman Volvo FH16

Volvo FH16 750

Kruipversnellingen
De zwaartransport-trekkers zijn zeer goed manoeuvreerbaar door Volvo Dynamic Steering en de Volvo I-Shift-versnellingsbak met kruipversnellingen voor- en achteruit. “Dat is een van de redenen dat wij voor Volvo Trucks kiezen”, zegt Zwagerman. “Met deze trucks komen we heel vaak op minder goed begaanbaar terrein, zoals bouwplaatsen.”

Volvo Engine Brake Plus
Bij de configuratie was er speciale aandacht voor de remkracht. Zwagerman: “We moeten met deze trucks ook weleens over heuvels of bergen met een stijgings- en dalingspercentage van 10%. Het treingewicht van trekker, dieplader en lading kan oplopen tot 180 ton dus zeker bij het dalen is extra remkracht noodzakelijk. De compact retarder biedt in combinatie met Volvo Engine Brake Plus extra remvermogen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie