Volvo FH 500 voor C.G. Kroon
| 12:21 | Korneel Luth

Volvo FH 500 voor C.G. Kroon

Mesthandel C.G. Kroon heeft een bijzondere Volvo FH 500 6×2 bakwagen in gebruik genomen.

In samenspraak met de chauffeur heeft Mesthandel C.G. Kroon uit Amsterdam geïnvesteerd in een bijzondere Volvo FH 500.

De truck zal ingezet worden in de paardenmest-inzameling. Directielid Simon Struijlaart: “Wij hebben geluisterd naar onze chauffeur. Hij wilde een Volvo FH voor zijn werk en het is een bijzondere truck geworden.”

“We wilden qua uitstraling een old-school truck: een normale slaapcabine, kisten aan de zijkant en ook een Deense achterbumper. Het past gewoon bij ons.”

Volvo FH 500 voor C.G. Kroon
Jan Pikee, hier met zoon Sem, is de trotse vaste chauffeur van de nieuwe FH.

Veiligheid en Volvo Dynamic Steering

“Maar we hebben de FH 500 wel laten voorzien van alle denkbare innovaties van Volvo. Zo is de truck uitgerust met Volvo Dynamic Steering en alle veiligheidsopties. Daarnaast heeft de chauffeur veel comfort.”

“We verwachten veel van Volvo Dynamic Steering. We werken veel op moeilijk bereikbare plaatsen, waar we veel moeten manoeuvreren. Volvo Dynamic Steering maakt dat werk lichter”

“Wij hebben weinig tot geen verloop onder onze mensen en hebben een hecht team. Dat is ook de reden dat we luisteren naar de wensen van onze mensen. Zij hebben inspraak en indien mogelijk voldoen wij graag aan hun wensen”, aldus Simon Struijlaart.

Volvo FH 500 voor C.G. Kroon
Een hecht team van chauffeurs bij Kroon, die ook de nodige inspraak hebben op de momenten dat er een nieuwe truck komt.

Aluminium opbouw

De aluminium opbouw met kraan achterop de truck is gerealiseerd door Wille Carrosserie. Spuiterij van Winkoop heeft er een echte Kroon-auto van gemaakt.

De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center. De medewerkers zijn bijzonder trots op het feit dat zij in samenwerking met Mesthandel C.G. Kroon aan dit voertuig hebben mogen werken.

Volvo FH 500 voor C.G. Kroon
Van links naar rechts: chauffeur Jan Pikee met zoon Sem, directeur Simon Struijlaart, planner Danny Struijlaart en Robert Verkerk – verkoopadviseur Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Vierde generatie

Met inmiddels de vierde generatie aan boord vormt vader Simon Struijlaart, samen met zoon Danny, de directie. Simon Struijlaart: “Wij houden ons voornamelijk bezig met het inzamelen van paardenmest bij maneges en privé-stallen.”

“Mest die op ons terrein in Amsterdam wordt overgeslagen en van daaruit wordt vervoerd naar Velddriel waar het product wordt bewerkt tot een grondstof voor de champignonteelt.”

“Met het wagenpark van in totaal zes eenheden, waarvan vijf bakwagens, drie aanhangers en een trekker-oplegger combinatie, wordt het transport geregeld. Het wagenpark is geheel afgestemd op het werk. De Volvo FH past perfect in het plaatje.”

Lees ook:

Voor de liefhebbers

 

 Volvo FH 500 voor C.G. Kroon
In Truckstar 03/2015 plaatsten we een mooie reportage over het werk van Mesthandel C.G. Kroon. Heb je deze Truckstar gemist en wil je die toch nog graag hebben? Bestel ‘m dan online via deze link van Tijdschriftnu.nl en krijg ‘m thuis gestuurd.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie