*

| 13:57 | René Grünfeld

Volvo FH 25 Year Special Edition: een feestnummer

De FH bestaat 25 jaar en dat viert Volvo met een Special Edition.

Volvo heeft alle reden om de vlag uit te hangen, want sinds 1993 zijn er bijna een miljoen exemplaren van het vlaggenschip verkocht. En wie een Volvo FH 25 Year Special Edition bemachtigt, heeft eveneens redenen om de vlag uit te steken.

Special Edition

De cabine onderscheidt van de Special Edition zich door het Globetrotter-beeldmerk, striping en verschillende bijzondere emblemen. Er is keuze uit twee uitvoeringen en twee kleuren: FH of FH16 Globetrotter in donker koel-grijs (Mammoth Tree Metallic) en glanzend rood (Crimson Pearl). Deze laatste is geïnspireerd door de originele rode cabine uit 1993.

Volvo legt de chauffeur veilig in de watten.

 

Oranje details

Het interieur van de speciale editie is uitgevoerd zilvergrijs met oranje accenten. Dat verwijst naar de herkomst van de vrachtwagen, zegt Volvo. Uiteraard is binnen allemaal het luxe wat de klok slaat. Zo zijn de stoelen bekleed met een combinatie van zachte stof en leer. Subtiele, maar niet te missen accenten verwijzen naar het belang dat Volvo hecht aan het welzijn van de chauffeur en aan de verkeersveiligheid. Dit uit zich in oranje details bij allerlei onderdelen van de cabine. Dat gaat: van gordels tot gordijnen en van vloermatten tot reflecterende veiligheidsstickers op de deuren.

Veilige extra’s

Veiligheid en oog voor de chauffeur zijn altijd kernwaarden van de FH geweest, zegt de fabrikant. “Deze Special Edition belichaamt dat de Volvo FH vooroploopt op het gebied van innovatie”. Kopers van de 25 Year Special Edition kunnen in elk geval rekenen op de volgende met Volvo Dynamic Steering verbonden extra’s: Stability Assist (helpt ongevallen door slippen te voorkomen); Lane Keeping Assist (om de kans op botsingen en kantelen te verminderen); en individuele aanpassing van de stuurweerstand om comfortabel rijden te bevorderen.

De Volvo FH 25 Year Special Edition wordt in 2018 en 2019 in een beperkte oplage gebouwd en de verkoop begint eind juni 2018 (week 25).

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie