Volvo FE Hybrids voor Knap
| 11:04 | Marco Bloem

Volvo FE Hybrids voor Knap

Stille hybrides voor supermarktbevoorrading

Knap Transportgroep, onderdeel van St. van den Brink heeft onlangs drie Volvo FE Hybrids in gebruik genomen. De Volvo’s worden ingezet voor de bevoorrading van Albert Heijn-supermarkten in stedelijke gebieden.

Doordat de trucks volledig elektrisch kunnen rijden, kunnen deze trucks ook buiten de venstertijden gebruikt worden. De betrokken partijen (vervoerder Knap/St vd Brink, verlader Ahold Transport en producent Volvo Trucks) zijn tot het uiterste gegaan om deze voertuigen op de weg te krijgen. “De hybride trucks worden circa 25 procent meer ingezet dan een conventioneel voertuig en rijden zo’n 20 van de 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hierdoor is het voertuig rendabel te noemen. Ik hoop echt dat dit als voorbeeld kan dienen om snel meer grotere, stille en schone voertuigen op de weg te zien”, zegt Peter Leegstraten, Senior Consultant Transport bij Ahold Transport. 

Venstertijden

Er zijn verschillende redenen voor Ahold Transport en St. van den Brink om te investeren in hybride techniek. “Allereerst is er het milieu-aspect, maar met name de zeer geluidsarme laatste kilometer die we met een hybride truck kunnen afleggen, speelt een belangrijke rol in de keuze. Vervoerders hebben te maken met venstertijden. Tussen 19.00 en 23.00 uur moet bij laden en lossen de geluidsproductie beperkt blijven tot 65 decibel. Tussen 23.00 en 7.00 uur is de norm gesteld op 60 decibel. Met een truck die enkele honderden meters volledig elektrisch kan rijden en dus vrijwel geheel stil is, kunnen we een groot deel van onze winkels 24 uur per dag bevoorraden”, aldus Peter Leegstraten.

Koploper

Moederbedrijf St. van den Brink is inmiddels het bedrijf met de meeste Volvo FE Hybrids, namelijk vijf stuks. Alex van den Brink, directeur van St. van den Brink is er trots op: “Wij willen altijd voorop lopen met name op het gebied van zorg voor het milieu. Ons doel is om een forse CO2-besparing te realiseren. Volvo Trucks is de eerste truckfabrikant met een zware hybride truck tot 27 ton. Deze truck is ideaal voor het werk waarvoor wij hem inzetten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie