Volkswagen wil Scania helemaal
| 21:09 | Arjen van Vliet

Volkswagen wil Scania helemaal

Volkswagen wil Scania volledig overnemen. Dat heeft VW vrijdag bekengemaakt. Het Duitse merk bezit al 46 procent van de Scania-aandelen.

Volkswagen biedt in totaal 6,7 miljard euro voor de aandelen Scania die het nog niet bezit. De grootste autofabrikant van Europa wil de activiteiten van Scania meer in lijn brengen met die van MAN, dat voor driekwart van Volkswagen is. Volkswagen bezit bijna 46 procent van de aandelen in Scania en 71 procent van het stemrecht in het bedrijf. Via MAN controleert het bedrijf ook nog een belang van 13 procent dat recht geeft op 17 procent van de stemmen.

Andere aandeelhouders van Scania zijn daar echter op tegen. Zij willen dat wordt onderzocht of er geen sprake is van belangenverstrengeling als zowel Scania als MAN volledig in handen komt van het Duitse bedrijf. Volkswagen biedt de andere aandeelhouders 200 kroon per aandeel. Dat is ruim 35 procent meer dan de slotkoers van Scania op vrijdag. Volkswagen mikt op een jaarlijkse besparing van 200 miljoen euro via de samenwerking tussen MAN, Scania en de andere autodivisies van het concern. Op termijn zouden de voordelen nog verder kunnen oplopen.

Bron: Nu.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie