Voets Transport
| 08:04 | Arjan Olsthoorn

Voets Transport kiest wederom voor Iveco LNG-trucks

Voor het derde jaar op rij investeert Voets Transport uit Eersel in nieuwe Iveco LNG-trucks. Door de komst van twee Iveco S-Way NP’s met 460 pk zet het de volgende stap in de vergroening van het wagenpark. Bovendien zit het in de startblokken voor BIO-LNG.

Een aantal jaren geleden is Voets Transport begonnen met het verduurzamen van haar wagenpark. Dit gaat stapsgewijs in samenwerking met klanten als AB InBev, waardoor het inmiddels nu zes vrachtwagens op vloeibaar aardgas in haar vloot heeft. Deze bestaat door de laatste uitbreiding voor circa 10% uit LNG-trucks. Van Rob Voets als directeur tot de chauffeurs, iedereen binnen Voets Transport is enthousiast over de Iveco’s. “De eerste vier Iveco LNG-trucks bevielen ons erg goed qua bedrijfszekerheid en brandstofverbruik. Het was dan ook een logisch vervolg om twee S-Way NP’s aan te schaffen”, aldus Rob Voets.

Rijden op LNG
Rob Voets: “Een LNG-truck is duurder dan de diesel variant. Toch win je het terug door veel kilometers te rijden op de weg. De Iveco S-Way NP verbruikt namelijk minder per gereden kilometer en je kunt tot 2023 rekenen op het MAUT-voordeel in Duitsland. Hierdoor bereik je sneller een omslagpunt in het voordeel van LNG.”

Op en neer naar München
Iveco introduceerde al meer dan twintig jaar geleden zijn eerste aardgastrucks. Daardoor beschikt het over een lange historie met LNG en heeft het veel ervaring met alternatieve aandrijftechnieken. Daarnaast heeft de S-Way de langste autonomie in de markt met een actieradius tot 1.600 kilometer. Rob Voets licht dit toe: “Het voordeel van Iveco is dat wij met onze trucks op en neer naar München kunnen rijden. Wij tanken deze auto’s af in België en kunnen daarmee zonder bijtanken op en neer naar Zuid-Duitsland rijden.”

Voets Transport

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie