| 09:30 | Korneel Luth

Vluchtstrook A28 verboden gebied

Tijdens het binnenrijden van het Truckstar Festival mag de vluchtstrook van de A28 niet gebruikt worden.

Gedurende het Truckstar Festival zijn de omvangrijke werkzaamheden rond de aansluiting Assen-Zuid, (A28-N33) nog niet afgerond. Als gevolg hiervan mag de vluchtstrook dit jaar niet gebruikt worden.

Tijdens het inrijden kan op de A28 enige vertraging ontstaan. Vrachtwagens die naar het TT Circuit onderweg zijn worden naar de rechterrijstrook verwezen. Het doorgaande verkeer wordt naar de linkerrijstrook verwezen. De politie heeft aangekondigd aanwezig te zijn en te controleren op rijden over de vluchtstrook.

Blijf in je truck bij file

De politie heeft verder het dringende advies aan chauffeurs en hun passagiers: blijf bij file-vorming in de truck. Over de weg en de vluchtstrook lopen levert veel gevaar op. Hulpverleningsvoertuigen zouden over de vluchtstrook kunnen passeren terwijl het overige verkeer over de linkerstrook voorbij komt.

Ter plaatse staat een en ander ook aangegeven met tekstkarren. Alvast dank voor jullie medewerking en verkeersinzicht!

Rijkswaterstaat reconstrueert momenteel de aansluiting Assen-Zuid. Dit is onderdeel van het verbreden van de N33 tussen Assen-Zuid (A28) en Zuidbroek (A7) naar 2×4 rijstroken. Het hele project wordt in 2015 afgerond.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie