Belgen in actie op 24 september
| 11:14 | Korneel Luth

Vlaamse LZV-proef: 88 aanmeldingen

Er blijkt ruimschoots interesse te zijn voor de op handen zijnde Vlaamse LZV-proef.

In totaal hebben 88 bedrijven zich aangemeld voor de LZV-proef. Het Vlaamse departement voor Mobiliteit en Openbare Werken heeft dit bekend gemaakt.

Strenge voorwaarden

Bedrijven hadden tot 1 juni de tijd om zich aan te melden voor de proef die overigens onder strenge voorwaarden van start zal gaan.

Zo zullen bijvoorbeeld de Kennedytunnel in de Antwerpse ring en delen van de Brusselse ring gesloten blijven voor de LZV’s. Bovendien mag er niet meer dan tien kilometer op het onderliggende wegennet gereden worden.

Uiteindelijk worden er op basis van de 88 aanvragen tien LZV-trajecten geselecteerd. De bedrijven ontvangen op 1 juli bericht of ze wel of geen vergunning krijgen en kort daarna de weg op kunnen met de LZV.

De Vlaamse LZV-proef is daarmee een feit, na jaren van uitstel, onduidelijkheid en bureaucratie. De proef zal twee jaar duren, met een optie op nog eens twee jaar. Aangezien er in Vlaanderen momenteel geen opleiding bestaat voor LZV-chauffeurs, is vooralsnog het Nederlandse LZV-certificaat ook geldig in Vlaanderen.

Foto: Enkele delen van de Ring Brussel zullen gesloten blijven voor LZV’s. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie