Virtuele rondleiding Renault
| 14:28 | Arjan Olsthoorn

Virtuele rondleiding Renault Trucks assemblagefabriek

Renault Trucks, met meer dan een eeuw expertise op het gebied van de productie van vrachtwagens, maakt deel uit van het Franse automobielpatrimonium. De fabrikant heeft onlangs besloten het grote publiek te laten kennismaken met wat er zich achter de schermen afspeelt in de fabriek.

De truckfabrikant biedt een gratis virtuele rondleiding aan door de assemblagefabriek in Bourg-en-Bresse. Erg leuk om een kijkje te nemen.

Klik hier: Deze rondleiding is voor iedereen gratis toegankelijk op de website van Renault Trucks.

Renault Trucks heeft sinds 1894 het hoofdkantoor en fabrieken in Frankrijk, waar de voltallige range middelzware en zware vrachtwagens worden ontworpen en gebouwd. De fabrikant heeft vier productievestigingen in Frankrijk: in Lyon, Blainville-sur-Orne, Limoges en Bourg-en-Bresse.

Kijkje achter de schermen

Renault Trucks geeft een kijkje achter de schermen van het productieproces van het bouwen van vrachtwagens en opent virtueel de deuren van zijn fabriek in Bourg-en-Bresse. Dat is de locatie waar men de vrachtwagens voor langeafstandstransport en bouwwerkzaamheden assembleert. De fabriek is een vlaggenschip van de Franse moderne industrie, aldus Renault.

Klik hier: Deze rondleiding is voor iedereen gratis toegankelijk op de website van Renault Trucks.

360 graden tour

De virtuele rondleiding biedt het publiek de mogelijkheid om op interactieve wijze kennis te maken met de verschillende fasen van de assemblage van een vrachtwagen. Je krijgt een 360-gradenbeeld van de lopende band, waar de monteurs manueel werken met ergonomische instrumenten en hulpmiddelen. De expertise is uniek, aangezien elke truck op maat wordt gemaakt om aan specifieke klanteneisen te voldoen.

Bezoekers krijgen audiocommentaar (Frans of Engels) over de 13 belangrijkste fasen in de fabricage van een truck. Er is ook extra informatie beschikbaar, zoals interviews met operators en technici die aan de productielijn werken.

De fabriek in Bourg-en-Bresse in cijfers

  • Het duurt 4,5 uur om een vrachtwagen te assembleren.
  • Elke 8 minuten rolt er een vrachtwagen van de band.
  • Er is 3 kilometer aan slangen en elektrische kabels en 6.500 schroeven nodig om één vrachtwagen in elkaar te zetten.
  • De assemblagelijn in de fabriek in Bourg-en-Bresse is 500 meter lang.

De fabriek in Bourg-en-Bresse beslaat een oppervlakte van 117 hectare en biedt werk aan 1.350 mensen.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie