Vijtigste Volvo voor Bakker
| 14:56 | Korneel Luth

Vijtigste Volvo voor Bakker

Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen heeft haar vijftigste Volvo in gebruik genomen.

De Volvo, een FM 370 Globetrotter 4×2-trekker, maakt deel uit van een order van vijf trucks, en werd onthuld op een bijzonder moment: de opening van een nieuw Foodgraded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen.

Betrouwbaar en bedrijfsveilig wagenpark

Directeur Anne Bakker is tevreden met de nieuwe FM: “We hebben een betrouwbaar en bedrijfsveilig wagenpark nodig. Dat is de reden dat we kiezen voor de Volvo FM 370 Globetrotter 4×2 trekker. Een alleskunner die zeer geschikt is voor ons werk.”

“Sommige trucks rijden 22 uur per dag en worden dus zwaar belast. We kijken naar brandstofkosten en exploitatiekosten, houden alles bij. Door in samenwerking met onze dealer M.S. de Vries & Company veel preventief onderhoud uit te voeren hebben we nagenoeg geen stilstand.”

Foodsector en Benelux-distributie

Bakker Transport & Warehousing heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan door zich toe te leggen op de foodsector en de distributie in de Benelux. Het gaat daarbij om het geconditioneerd vervoer van met name vis, vlees, talloze soorten zuidvruchten en andere levensmiddelen. Daarnaast wordt toegevoegde waarde geboden in de vorm van warehousing.

Nieuw warehouse

Het nieuwe Foodgraded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing werd officieel geopend door de burgemeester van Heerenveen, T. van der Zwan. Daarmee zet het bedrijf, dat in 1991 werd opgericht een flinke stap naar de toekomst.

Bakker: “Het nieuwe warehouse heeft een oppervlakte van 5.400 vierkante meter, verdeeld over twee hallen. De ruimte is goed voor 12.000 palletplaatsen. We maken ook hier, net zoals op onze andere locaties, gebruik van rijdende palletstellingen waardoor we ten opzichte van de traditionele systemen met hetzelfde ruimtebeslag twee keer zoveel pallets kunnen opslaan.”

Energieneutraal

“Het nieuwe warehouse is volledig energieneutraal gebouwd. Verwarming en koeling van de kantoren gebeurt op aardwarmte en op het dak is ruimte voor 5.000 vierkante meter zonnepanelen. In totaal is er nu 10.800 vierkante opslagruimte voor droge-, koel- en vriesopslag en naar het zich nu laat aanzien is die ruimte eind tweede kwartaal bezet.”

“Dat is reden dat we opnieuw een overeenkomst met de gemeente Heerenveen hebben gesloten voor een terrein van nog eens 12.000 vierkante meter”, verklaart Anne Bakker. 

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie