| 10:51 | Robert Servaas

Vijftig new generation Mercedes-Benz Actros-trekkers voor Simon Loos

Simon Loos heeft de eerste new generation Mercedes-Benz Actros-trekkers in gebruik genomen. In totaal worden er de komende maanden vijftig nieuwe Actros 2545 LS-voorloopastrekkers met GigaSpace-cabine geleverd. Naast deze levering staan er nog eens 31 Actros-trekkers en bakwagens van het nieuwe type in bestelling. De trucks worden ingezet in de drankenlogistiek.

De levering van de nieuwste generatie Actros-trucks is een mooie stap op het gebied van veiligheid, brandstofverbruik en duurzaamheid. De vijftig wagens worden ingezet voor de landelijke distributie van dranken voor o.a. Heineken, Bavaria en Vrumona. De Actrossen zijn uitgerust met alle mogelijke veiligheidssystemen. De meest in het oog springende innovatie is ongetwijfeld de MirrorCam, een digitale camera die de traditionele zijspiegel vervangt. Deze gestroomlijnde camera’s bovenaan de buitenkant van de A-stijlen zorgen voor een significante verkleining van de dode hoek. Bovendien geeft het ontbreken van de zijspiegels de chauffeur beter zicht aan weerszijden van de cabine. De trekkers zijn ook voorzien van het nog verder doorontwikkelde Active Brake Assist-systeem (ABA). De trucks beschikken daarnaast nog over o.a. Lane Keeping Assist, Attention Assist, en Proximity Control Assist met stop-and-go-functie.

Met het oog op het hoge gewicht van de lading beschikken de trucks voor de inzet bij drankenlogistiek over een voorloopas. Hierdoor kan het gewicht beter verdeeld worden over alle assen, waardoor de maximale aslast niet overschreden wordt. De GigaSpace-cabine van de Actros 2545 LS-trekkers is voor de chauffeur verder een uiterst moderne werkplek, met o.a. de Multimedia Cockpit Interactive met twee kleurendisplays waarop zowel de belangrijkste rij- en voertuigeninformatie als het paneel met schakelaars worden getoond. De cockpit herbergt bovendien een dedicated trucknavigatie en verkeerslicht- en verkeersbordherkenning. Door aandacht voor de interieurverlichting met o.a. sfeer-nachtrijlicht kan de chauffeur aantoonbaar fitter blijven en daarmee veiliger rijden.

Naast de vijftig voorloopastrekkers verwelkomt Simon Loos in de komende maanden nog eens 31 Actros-vrachtwagens van de nieuwste generatie, waaronder 25 Actros 1824 LL-bakwagens voor de binnenstedelijke horecadistributie. Voor het regionale koeltransport en -winkeldistributie komen er verder nog twee Actros 1824 L-bakwagens en twee Actros 1824 LS-trekkers, en tot slot twee Actros 1845 LS-bulktrekkers voor het internationale transport van droge onverpakte goederen. Ook deze new generation Actrossen zijn voorzien van alle mogelijke innovaties.

Met 1650 collega’s ontzorgt Simon Loos dagelijks de logistiek voor veel aansprekende bedrijven en merken. In haar ruim tachtigjarig bestaan is de organisatie uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener op het gebied van Transport, Warehousing, Co-packing en Consultancy. Als familiebedrijf zitten duurzaamheid en innovatie in het DNA, wat samen met de kenmerkende hoge kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid al jaren zorgt voor een mooie plek in de logistieke top-20.

1 Reactie
  1. Geachte mevrouw/meneer,
    Als verzamelaar van Bavariaspullen heb ik een vraagje:jullie hebben een schaalmodel van de Mercedes acties uitgegeven gehad met een Bavaria aanhanger. Is hier nog aan te komen?
    Gr. Toon Bell

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie