| 10:00 | Robert Servaas

Vijfhonderdste Scania voor Tielbeke Transport

Onlangs werd uit een order van in totaal 26 stuks de 500e Scania afgeleverd aan Tielbeke Transport uit Lemelerveld. De truck, een G450A4x2NA met dagcabine, wordt door het bedrijf ingezet als LZV-combinatie voor het transport voor o.a. Albert Heijn en Abbott. Tielbeke heeft wederom voor Scania gekozen onder andere vanwege de hoge mate van betrouwbaarheid, het gunstige brandstofverbruik en het chauffeursimago.

Om te voldoen aan de logistieke vraagstukken van de opdrachtgevers van Tielbeke is het wagenpark van Tielbeke erg gevarieerd. De vloot bestaat uit zowel trekkers als bakwagens in verschillende configuraties, cabine-uitvoeringen en motorvarianten; zowel diesel als LNG. Alle voertuigen zijn ondergebracht in een full service reparatie/onderhoudscontract en worden vakkundig onderhouden door werkplaats Scania Lemelerveld.

Tielbeke is een logistiek familiebedrijf dat in 1958 is opgericht. Het hoofdkantoor staat in Lemelerveld en het warehouse ten behoeve van palletopslag en -fullfilment (25.000 m2) bevindt zich in Zwolle. Met specialisaties als fijnmazige distributie in de food- of retailmarkt en warehousing, heeft Tielbeke Transport dagelijks zo’n 220 voertuigen in de Benelux op de weg. Het bedrijf zet zich actief in voor efficiënte en schone distributie in de stedelijke omgeving en is altijd op zoek naar mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving verder te verlagen. Zo participeert Tielbeke in een tweetal distributienetwerken, rijdt men dagelijks met LZV’s tussen distributiecentra en zet men LNG-trucks in.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie