Renault D voor Peeters
| 12:48 | Jasper Egberts

Vijf keer Renault D voor Peeters

De Amsterdamse transportonderneming Peeters Vervoercentrale heeft vijf nieuwe Renault Trucks 4×2 bakwagens in ontvangst genomen. De trucks werden geleverd door Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Amsterdam. Goede ervaringen met het merk, prijs en rijcomfort waren volgens de directie reden om het aandeel Renault Trucks in haar vloot uit te breiden.

De Renault Trucks D bakwagens worden ingezet voor distributiewerk in Noord-Holland. Voor de lichtere vrachten is gekozen voor drie D12 (12 GVW) bakwagens met 210 pk en medium chassishoogte; twee trucks zijn zwaarder uitgevoerd als D18 High met 250 pk. “Wij zijn sterk in distributie in de binnensteden, en daarvoor is de Renault Trucks D bij uitstek geschikt”, aldus Sef Peeters, eigenaar van Peeters Vervoercentrale. In samenspraak met de dealer kwam hij uit op een wielbasis van 5.000 mm met een korte achteroverbouw. “De chauffeurs zijn erg blij met de wat smallere cabines en kleine draaicirkel, waarmee het in de stad ook in krappe straten gemakkelijk rijden en draaien is. Ook de lage instap, het goede zicht rondom en de soepel schakelende Optitronic automaat zijn echte voordelen voor dit werk.”

Comfortpakket

De nieuwe bakwagens van Peeters Vervoercentrale zijn uitgerust met het comfortpakket van Renault Trucks. Dit pakket omvat onder meer een luchtgeveerde bijrijdersstoel, gesloten opbergvakken, airconditioning en bluetooth- en usb-aansluiting. Voor gemakkelijk en veilig achteruitrijden is op de gesloten plywood laadbak met Dhollandia laadklep een achteruitrijcamera gemonteerd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie