Vandervalk+degroot
| 11:32 | Bert Mateboer

Vierassige DAF CF 530 voor Vandervalk+degroot

Vandervalk+degroot, specialist in rioleringbeheer, heeft onlangs een vierassige DAF CF 530 hd (hoge druk) combi-reiniger in gebruik genomen. Het is de zwaarste en krachtigste die het bedrijf in de vloot heeft, met een schoonwatertank van 7 m3 en een 15 m3 vuilwatertank. De hd-combi wordt ingezet in de petrochemische industrie in de Botlek, Pernis en Moerdijk. Opbouw en cabine voldoen aan talrijke veiligheidseisen. Het voertuig is afgeleverd door DAF dealer Van Hooft Bedrijfswagen B.V..

“Het is een ADR/SIR gecertificeerde truck, ontworpen dus voor industriële reiniging”, aldus John Witkamp, CEO van Vandervalk+degroot. “We hebben meer hd-combi’s, maar niet zo zwaar en krachtig als deze. We wilden een vrachtwagen met meer capaciteit. Voor het werk in de petrochemische industrie, waar we deze vooral inzetten, is dat prettig en efficiënt.”

De DAF CF 530 kan tot 22 m3 totaal aan schoon en vuil water meenemen. Hij wordt gebruik om met hoge druk rioleringen en koelwaterbuizen te reinigen. Witkamp: “Het is fijn dat DAF het motorvermogen kan leveren om de krachtige hoge druk unit en de pompen aan te drijven. 530 pk is ruim voldoende en met vier assen is het gewicht goed verdeeld. De nieuwe truck beantwoordt aan de veiligheidseisen die binnen de petrochemische industrie worden gesteld. Denk aan voorschriften voor vervoer van gevaarlijke stoffen en het voorkomen van explosiegevaar. Ook is hij voorzien van de nieuwste technische snufjes, zoals bijvoorbeeld een afstandsbediening. Dat is prettig voor de mensen die er mee gaan werken.”

DAF

Voor vandervalk+degroot is het om nog een andere reden belangrijk dat DAF het chassis voor deze specialistische en zware hd-combi kan leveren. DAF is al bijna 60 jaar de belangrijkste leverancier voor dit bedrijf. “Voor vernieuwing van het wagenpark hebben we vorig jaar weer gekozen voor DAF, omdat bij dit merk en ook bij de dealer de specifieke kennis aanwezig is van onze speciale voertuigen. Niets is bij ons standaard. Met DAF kunnen we soepel schakelen als het gaat om kleine veranderingen aan het chassis voor onze specialistische opbouw, die wij ontwerpen en realiseren in een eigen fabriek in Waalwijk bij Grootvalk BV samen met onze partner Dietmar Kaiser uit Lichtenstein. Op deze locaties worden de totale opbouw van reinigingswagens en alle elektronica en fijnmechanica vervaardigd.”

‘Het klopt altijd’

Gunstige onderhoudskosten kunnen waarmaken is een ander pluspunt voor Vandervalk+degroot. Witkamp: “DAF kan dat! Het klopt gewoon altijd. De dealer speelt daarin een sterke rol. De motoren van DAF scoren ook met laag brandstofverbruik. Dat is best belangrijk voor ons, omdat we als bedrijf op de CO2-ladder op schaal 5 zitten, de hoogste dus. De chauffeurs prijzen DAF om ergonomie en ruimte. Ze rijden er graag mee. Hun tevredenheid telt zeker mee in de keuze.”

Vandervalk+degroot

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie