Amerikareis: Helemaal te gek
| 17:15 | Truckstar Redactie

Vier keer Volvo FH 460 voor De Boer Transport

Euro 6 truck vervangt oud gediende

De Boer Transport, gevestigd in De Rijp, heeft onlangs een Volvo FH 460 6×2 in gebruik genomen, de eerste van vier nieuwe trucks. Bijzonder is dat deze truck een Volvo NH vervangt, die ruim 1,8 miljoen kilometer op de teller heeft staan. De Volvo FH zal vooral worden ingezet voor het containertransport. De truck werd afgeleverd door Volvo-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens.

Meer vermogen

Het wagenpark van De Boer Transport bestaat uit dertig trekkende eenheden, waaronder vier LZV-combinaties. Daarnaast beschikt het bedrijf over 70 trailers die veelal worden gewisseld bij de klant. Verschillende combinaties worden dag en nacht, van maandag tot en met zaterdag ingezet. De nieuwe Volvo FH 460 zal ook worden ingezet in het containertransport. Directeur Jan Jaap de Boer: “Wij zijn overgestapt van 420 naar 460 pk. Het blijkt in de praktijk dat een goede chauffeur met dat motorvermogen een lager brandstofverbruik kan realiseren. Daarnaast hebben we voor een 6×2 uitvoering gekozen om te komen tot een goede aslastverdeling. Door toepassing van een tandemstel, waarbij de voorloopas automatisch lift wanneer er geen lading vervoerd wordt, komen we tot de perfecte verdeling in ons werk en hebben we toch een GVW van 27 ton. De truck is volledig uitgerust en voorzien van een Globetrotter-cabine.”

Neusje

Bijzonder is dat de nieuwe Volvo FH een Volvo NH aflost. Deze blikvanger, die voorlopig binnen het bedrijf blijft, heeft ruim 1,8 miljoen kilometer gereden zonder noemenswaardige problemen. En nog steeds is de truck dagelijks op de weg te vinden. “Het is een prima truck, de chauffeur die er op zit, is er nog steeds tevreden over. Maar het zijn de Euro-normen die de vervanging noodzakelijk maakten.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie