speciale voertuigen
| 11:55 | Arjan Olsthoorn

Video’s: nagenieten met de categorie speciale voertuigen

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2020 is voorbij, de winnaars zijn bekendgemaakt in onze livestream. We blikken nog een keer terug op de vrachtwagens in categorie 7 – speciale voertuigen. Truckstar verslaggever en presentator Marc van Rossum du Chattel praat met de chauffeurs over hun trots!

Het was superspannend, want de trucks die zijn genomineerd, zijn niet de eerste en de beste. Uit meer dan 1300 vrachtwagens waarvan de foto is gepubliceerd in het Truckstar Fotojaarboek 2020 kozen de lezers de auto die zij een prijs waard vinden. In de categorie speciale voertuigen werden deze trucks genomineerd. Bekijk hieronder de video’s die we maakten met chauffeurs Joey den Besten, Danny Dijkshoorn en Nicole Heimans & Dirk Strik!

Patrick v.d. Hoeven

Het afgelopen jaar heeft Joey den Besten (30) samen met zijn ‘truckminnende’ vrienden het interieur van de twee jaar oude Scania R 520 onder handen genomen. Joey rijdt met zijn betonmixer veel op krappe bouwplaatsen: “Ik vind het schitterend werk, elke dag is weer een nieuwe uitdaging.”

Fa. W. van Wijk

De truck van Désiree van Wijk en Danny Dijkshoorn (33) is een Scania R 560 V8 en dateert uit 2013, ze kochten hem in 2019. Op de zijkant staat een fraaie airbrush van Poseidon, de Griekse god van de zee, afgebeeld. “We rijden dubbelbemand op Griekenland, dus we hebben we iets met dat land,” legt Danny uit.

Axis Eurolink

Dirk Strik (36) en Nicole Heimans (30) rijden dubbelbemand op de Scania S 580 van Axis Eurolink, het transportbedrijf van Vaex. “We rijden hoofdzakelijk biggen van de fokkerij in Nederland naar de mesterij in Spanje,” legt Dirk uit. Nicole en Dirk hebben de truck ‘Ritmo de la noche’ genoemd. Bekijk de video waarom ze dat hebben gedaan.

Eindstand categorie 7 – speciale voertuigen

Derde prijs – Scania S 580 van Axis Eurolink

Tweede prijs – Scania R 520 van Patrick v.d. Hoeven

Eerste prijs – Scania S 560 van Fa. W. van Wijk

BFGoodrich

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie