Vervoerder Kees Mulders aan het woord bij NOS
| 11:07 | Marco Bloem

Vervoerder Kees Mulders aan het woord bij NOS

Transportbedrijf overgestapt op Bulgaarse chauffeurs vanwege gedaalde tarieven

In het zes uur journaal van 18 februari wordt transporteur Kees Mulders uit Zevenbergen aan het woord gelaten. Mulders zegt niet meer rendabel te kunnen opereren met Nederlandse werknemers en is om die reden overgestapt op Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs. Mulders opereert tegenwoordig met het in Bulgarije geregistreerde bedrijf MulBul. 

Toekomst

Het NOS-item is beslist geen positief bericht, maar laat wel de problemen zien waarmee veel internationale transportbedrijven kampen. Ook TLN voorzitter Arthur van Dijk en protesterende chauffeurs van TBV-AIDT verschijnen voor de camera.

Volgens de NOS vreest de helft van de Nederlandse transportbedrijven voor de toekomst en verwacht het einde van 2014 niet te halen. 

Het fragment is hier te bekijken. 

3 Reacties
  1. Wat een zielig “kul” verhaal van deze vervoerder, inplaats dat hij er voor zogt dat hij een fatsoenlijke vervoerder is, laat hij nu alleen maar zien dat hij snel van de Europese markt moet verdwijnen. Als je niet meer tegen concurentie kan en geen kans ziet om Hollandse chauffeurs, die tot de beste van de wereld gerekend kunnen worden, een fatsoenlijke boterham te laten verdienen, ben je geen knip voor de neus waard.

  2. wat een triest verhaal van de NOS ten eerste het TLN is te beroerd om snel een CAO tot stand laten komen, gaan nu op tv de zielige transporteur uit te hangen, terwijl ze voor leden lang gratis het boek succes vol uitvlagen hebben geleverd, en zo daad werkelijk hebben mee gewerkt aan de afbraak van het transport in Nederland.

    toen de bonden in Amersfoort een actie vergadering hadden zij enkle actie voerders naar Nieuwegein gegaan om daar hun standpunten duidelijk te maken, maar de heren transporteurs waren niet eens genegen een hand te geven laat staan in gesprek te gaan met leden van de vakbonden. de volgende vergadering, stelden ze uit ivm dreiging en intimidatie, en nu voor de bühne laten ze het aitd komen een groep actievoerende chauffeurs opgericht op facebook, een groep mannen waar ze geheel geen verantwoording aan hebben af teleggen, dan het journaal er bij een transporteur die het alleen kan verdienen door de zaak te bedonderen, en kijk dit is het beeld van het weg transport in nederland

  3. Dit hele land word zo langzamerhand naar z,n male moer geholpen, en dat noemen ze “vooruitgang” en wij pikken het als een stel make schapen.Iedereen klaagt en zanikt maar er gebeurt niets.
    Of het nu de brandstof prijzen, de aanpak van de criminaliteit of de hoogte van de boetes zijn, ons word alles maar door de strot geduwd!
    De regering zit er voor ons, en door ons, en niet anders om!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie