van der Lee overgenomen door Vervaeke
| 11:26 | Jasper Egberts

Vervaeke neemt Van der Lee over

Vervaeke, een Belgische tanktransporteur, heeft het Nederlandse Van der Lee overgenomen. Van der Lee is een grote speler in het vervoer van gevaarlijke goederen. Door de overname wordt Vervaeke naar eigen zeggen een van de grootste tankvervoerders van West-Europa.

Van der Lee bestaat sinds 1919 en heeft tegenwoordig een omzet van zo’n 50 miljoen euro. Het heeft zes vestigingen in Nederland, België en Duitsland, waar in totaal 400 medewerkers werken. Door de overname vergroot Vervaeke zich tot een concern met een omzet van meer dan 110 miljoen euro, een vloot van 700 trekkers, meer dan 1000 tankopleggers en 900 man personeel.

Vervaeke en Van der Lee zijn beide familiebedrijven en ze delen dezelfde missie en waarden, hebben een goede reputatie en hechten aan klanttevredenheid. Dat waren de belangrijkste factoren voor de strategische overname, schetst Vervaeke. Beide bedrijven behouden hun eigen identiteit.

Vervaeke en Van der Lee passen geografisch ook goed bij elkaar. Vervaeke telt nu een netwerk van twaalf vestigingen, strategisch verspreid over de belangrijkste chemische regio’s van Europa: het Ruhrgebied, Antwerpen en Rotterdam. “Van der Lee is een succesvolle organisatie die excelleert in veiligheid en service”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke.

Goede ontwikkeling

“De acquisitie van Van der Lee is een unieke kans om onze activiteiten in Nederland en Duitsland verder te ontplooien en meer diensten aan onze klanten te kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit het professionele team van Van der Lee te kunnen verwelkomen binnen onze groep.”

Ook bij Van der Lee zijn ze tevreden met deze ontwikkeling. “De samenvoeging van beide familiebedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening in de toekomst optimaal voortzetten”, aldus Frans van der Lee, managing director bij Van der Lee.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie