Versmalling A6 richting Lemmer
| 21:19 | Truckstar Redactie

Versmalling A6 richting Lemmer

Vanaf volgende week vrijdag, 29 juli, vinden werkzaamheden plaats op de A6 om het nieuwe knooppunt Joure te kunnen aanleggen.

Vanuit Joure richting Lemmer, tussen de rotonde en de Scharsterrijnbrug, worden de rijstroken versmald en geldt een aangepaste maximumsnelheid van 70 km/uur. Er blijven gewoon twee rijstroken beschikbaar. Eerder werden al de rijstroken vanuit Lemmer versmald. Dit is nodig om het werkverkeer de ruimte te bieden om het nieuwe knooppunt aan te leggen. De aanpassing blijft naar verwachting tot eind dit jaar van kracht.

Werkzaamheden

De werkzaamheden rondom de aanleg van Knooppunt Joure zijn volop aan de gang. Binnenkort start de voorbereiding voor de aanleg van de fly-overs van en naar Sneek. Daarom worden de rijstroken op de snelweg versmald zodat er ruimte ontstaat voor het werkverkeer en om te bouwen.

Knooppunt Joure

De grote rotonde bij Joure maakt plaats voor een doorgaande verbinding tussen de A6 en de A7 (Lemmer-Heerenveen). De grote rotonde is nu vooral een knelpunt dat zorgt voor files en ongevallen. Bovendien hebben omliggende dorpen veel last van sluipverkeer dat de rotonde wil mijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie