| 12:00 | Robert Servaas

Vernieuwd DAF Museum officieel geopend

Onder grote belangstelling werd gisteren door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven het vernieuwde DAF Museum in Eindhoven officieel geopend.

De openingsceremonie betekende het einde van een anderhalf jaar durende, ingrijpende verbouwing en modernisering. Bij binnenkomst valt onmiddellijk de compleet nieuwe entree op, het vernieuwde restaurant en de nieuwe winkel. De grootste vernieuwing wordt echter pas zichtbaar bij een bezoek aan de expositieruimte: die is namelijk uitgebreid met een compleet nieuwe vleugel met een oppervlakte van maar liefst 1.100 m2.
“Dankzij deze fantastische uitbreiding hebben we letterlijk alle ruimte gekregen om de hoogtepunten uit de rijke historie van DAF nog mooier en beter te presenteren”, aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum en kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne.

DAF Museum

Het DAF Museum is volledig vernieuwd.

“Zeker zo belangrijk is dat we nu ook de mogelijkheid hebben de geschiedenis van DAF tot vandaag de dag door te trekken. Met ook aandacht voor het belang van het hedendaags transport en de recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld motorenontwikkeling. De Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek en later de Van Doorne’s Automobiel Fabriek heeft altijd bekend gestaan om haar innovatieve oplossingen. Dat resulteerde in een indrukwekkende serie aanhangwagens, personenauto’s, vrachtwagens – ze zijn allemaal in het DAF Museum te bewonderen.”Dank aan vrijwilligers
“Ik ben er zeker van dat mijn grootvader Hub en zijn broer Wim van Doorne ook bijzonder trots zouden zijn als zij zouden kunnen zien wat er met dit nieuwe DAF Museum is gerealiseerd”, aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. “We zijn bijzonder veel dank verschuldigd aan onze meer dan 160 vrijwilligers – voornamelijk enthousiaste oud-DAF-medewerkers – die de vernieuwing mede mogelijk hebben gemaakt en die ervoor zorgen dat het museum er elke dag weer perfect bij staat, klaar om onze bezoekers te ontvangen.”

In zijn nieuwe vorm hoopt het DAF Museum te kunnen doorgroeien van 60.000 naar 80.000 bezoekers per jaar.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie