Vergunning Euro Cargo ingetrokken
| 13:50 | Truckstar Redactie

Vergunning Euro Cargo ingetrokken

De NIWO heeft de vergunning van transportbedijf Euro Cargo uit Emmer-Compascuum ingetrokken.

Vakbond FNV Bondgenoten had de NIWO hiertoe verzocht. De FNV voert al jaren een juridische strijd met het transportbedrijf. Het zou er duistere constructies op nahouden met talloze BV’s, veel frauderen en chauffeurs stelselmatig duperen.

Buitenlandse chauffeurs zouden niet of zeer slecht betaald worden, trucks reden zonder APK rond, wegenbelasting zou ontdoken worden en er zou geknoeid worden met schijnzelfstandigen.

De FNV bracht samen met een Duitse vakbond (Ver-di) alle vermeende wanpraktijken in kaart.

“Het is te gek voor woorden dat deze ondernemer tot nog toe aan de controlerende instanties wist te ontkomen”, zei FNV-bestuurder Edwin Atema in juli 2011. “Mijn neefje die zijn visvergunning vergeet te betalen, moet voorkomen. Maar meneer Ab (de eigenaar van Euro Cargo, red.) is zo aalglad dat hij al meer dan een decennium ongestraft chauffeursfamilies naar de bliksem helpt.”

De NIWO trok de vergunning in nadat het aan bureau Bibob gevraagd had een onderzoek te doen naar de integriteit van Euro Cargo. De wet Bibob moet tegengaan dat vergunningverlenende instanties bedrijven in staat stellen criminele activiteiten te ontplooien.

In 2010 haalde leasemaatschappij Cosmo Wagenparkbeheer 42 trucks weg bij het bedrijf wegens een betalingsachterstand en het negeren van ultimatums. Voor die tijd had de FNV al regelmatig actie gevoerd bij het bedrijf, zie foto.

Bron: Dagblad van het Noorden / FNV

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie