Veldhuizen triple montage as
| 08:37 | Rik Werner

Veldhuizen lanceert triple montage as in Amsterdam

Diepladerspecialist Veldhuizen lanceert in oktober op de MobiliteitsRAI in Amsterdam de zogenoemde triple montage as. De as is voorzien van drie rijen ‘nokken’ aan weerszijden waar de wielen op gemonteerd worden.

De wielen zijn voorzien van uitsparingen waardoor ze, aldus Velhuizen, zonder speciaal gereedschap te monteren zijn. De as is uitgerust met schijfremmen en is leverbaar met een bandenspannings- monitor systeem.

Veldhuizen triple montage as

Trend

Veldhuizen zegt met de nieuwe as in te spelen op vragen uit de markt. Transporteurs zouden steeds vaker een compacte as wensen, maar dan wel met voldoende laadvermogen. ,,Steeds vaker wordt er gevraagd om een extreem lage laadvloer, onder meer bij het vervoer van luchtvrachtcontainers en machines’’, vertelt een woordvoerder van Veldhuizen. ,, Tot voor kort werden 318 centimeter hoge luchtvracht containers vervoerd op 17,5 inch wielen. De nieuwste trend is echter dat er twee lagen van 163 centimeter hoge containers vervoerd worden. Om die binnen de wettelijke hoogte van 400 centimeter te vervoeren zijn er dan kleinere wielen noodzakelijk. De kleinere banden hebben echter een lagere load-index waardoor het laadvermogen al snel kritisch wordt.’’

Veldhuizen triple montage as

Nieuw ontwikkelde wielen

Veldhuizen denkt het antwoord te hebben gevonden door een nieuwe as te ontwikkelen met driedubbele montage. ,,De as is voorzien van 155/70R12 banden, een band die succesvol wordt toegepast bij zware auto- aanhangwagens en BE opleggers. Met speciaal daarvoor ontwikkelde velgen was al dubbele montage mogelijk met deze banden waardoor het laadvermogen 3,5 ton per as wordt. Voor veel toepassingen bleek dat echter onvoldoende, reden voor Veldhuizen om door te ontwikkelen.’’

Veldhuizen triple montage as

Door de ontwikkeling van een specifieke ‘Veldhuizen-as’, in combinatie met nieuw ontwikkelde wielen, is het volgens de diepladerfabrikant nu mogelijk om triple montage toe te passen. De triple montage as van Veldhuizen is goed voor een draagvermogen van 5 ton op kenteken. Hiermee zouden volgens Veldhuizen luchtvrachtcontainers zonder problemen vervoerd kunnen worden. ,,Ook het transport van hogere machines, tot zelfs 340 centimeter hoogte behoort nu tot de mogelijkheden, zonder overschrijding van de toegestane vier meter hoogte in veel Europese landen’’, aldus de zegsman. ,,Dat maakt het aanvragen van ontheffingen overbodig en dat scheelt heel veel tijd, kosten en geregel.

Veldhuizen triple montage as

De nieuwe triple montage as van Veldhuizen is te zien op de MobiliteitsRAI. Die wordt van 19 tot en met 21 oktober gehouden in de RAI in Amsterdam.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie