Veel gebreken tijdens controle
| 13:01 | Korneel Luth

Veel gebreken tijdens controle

Tijdens een transportcontrole in Limburg troffen agenten een wel erg slecht onderhouden Belgische truck aan.

De transportcontrole vond plaats op de A2 bij Elslo in Limburg. De trekker-oplegger bleek diverse grove technische gebreken en mankementen te hebben. 

Zo trof men drie gescheurde remleidingen; de koordlagen waren zichtbaar. Een remcilinder bleek doorgeroest te zijn. Drie schokdempers werkten niet of lekten en de uitlaat was lek. 

Twee banden op de trekker hadden een profieldiepte van minder dan 0,3 millimeter en op een gecoverde band op de oplegger was het profiel zo diep ingesneden dat de bovenste lagen van het karkas ook doorgesneden waren.

Ook in Duitsland tegen de lamp

Daarnaast ontdekten specialisten van de Landelijke Eenheid dat de truck enige tijd geleden ook al gebreken vertoonde aan het remsysteem. Tijdens een controle in Duitsland kwam dit aan het licht en was de chauffeur gemaand de remmen te reparen. Dit liet vervolgens twee weken op zich wachten.

In het geval van de Nederlandse controle werd echter besloten de truck pas weer op weg te sturen nadat de geconstateerde verbreken verholpen waren. De reparaties werden ter plekke uitgevoerd. Binnen twee uur kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen. 

Het Belgische transportbedrijf in kwestie rijdt geregeld in het zuiden van Nederland. De 36 trucks van dit bedrijf zullen de komende tijd extra door de politie in de gaten gehouden worden.   

Foto: Slechte vrachtwagenband.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie