Vandaag is rood!
| 16:17 | Truckstar Redactie

Vandaag is rood!

75 Scania ‘Red Passion’ Limited Editions voor klanten in de Benelux

Scania Benelux introduceert de Red Passion. De trekker wordt geleverd met de 580 pk versie van de V8 Euro 6 motor en een Topline cabine.
Die is uitgerust met een uniek King of the Road/Red Passion uitrustingspakket. 

Chassis

De basis wordt gevormd door een rijk uitgevoerd trekkerchassis. Zo is de Red Passion voorzien van Scania Opticruise, in combinatie met Active Prediction en een retarder. De Red Passions worden zowel als een 2-assig als een 3-assig chassis op de markt gebracht. De 2-assers krijgen een vaste Jost koppelschotel en een 1500 liter brandstoftank. De 3-assers worden uitgerust met een hefbare gestuurde voorloopas, luchtbediende Jost schuifschotel en een brandstoftank van 715 liter. Beide trekkers krijgen Alcoa Dura Bright Evo velgen met Michelin banden en een luchtgeveerde 8-tons vooras.

Cabine

De cabine van de Red Passion wordt uitgevoerd in een schitterende dieprode kleur, die de passende naam Flame Red kreeg. De frontgrille, spiegels en contourranden om de zijruiten worden in Black Brilliant gespoten. Het geheel wordt afgemaakt door de unieke Red Passion bestickering. Chassis, wielnaven en koppelschotel worden uitgevoerd in Ebony Black. LED naamplaatverlichting en Vier Streamline verstralers met LED standlicht versterken nog eens het moderne design.

Veiligheid

Naast het King of the Rod pakket wordt de cabine uitgerust met een compleet pakket veiligheidssystemen, waaronder Scania Adaptive Cruse Control, Advanced Emergency Braking en Electronic Stability Program. Een Orlaco zichtcamera zorgt voor zicht op de dode hoek en de voorzijde. 
LuxeOm de Red Passion het ultieme gevoel van luxe mee te geven voegt Scania een aantal extra’s toe. De Premium radio/navigatie met stuurwielbediening en bluetooth is voorzien van een subwoofer en zware speakers in de deuren. Naast het bed wordt een DVD speler en een flatscreen gemonteerd. 

De stoelen zijn bekleed met zwart leer, voorzien van rode stiksels. Verder is de gelimiteerde serie herkenbaar aan instaplijsten met een gegraveerd Red Passion logo en het bijbehorende serienummer (genummerd van 1 tot en met 75). Tegen de achterwand is een speciale plaat aangebracht die is uitgevoerd in de cabinekleur en eveneens voorzien van het Red Passion logo plus serienummer.
De Red Passion trekkers worden vanaf eind juni afgeleverd. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie