Vanaf nu LNG tanken in Zwolle
| 14:16 | Truckstar Redactie

Vanaf nu LNG tanken in Zwolle

Eerste officiele tankstation in Nederland op industrieterrein Hessenpoort.

Minister Schulz opende woensdag 5 september op het Zwolse industrieterrein Hessenpoort het eerste LNG tankstation in Nederland.Al enkele tijd draaide het station op proef maar vanaf heden kan iedereen tanken bij het LNG vulstation.

Veel medewerking kwam er vanuit de Gemeente Zwolle. Wethouder Economie Rene de Heer: “Omdat er geen duidelijke regelgeving was rondom dit nieuwe fenomeen hebben we als gemeente ook enigszins moeten pionieren. Die inzet is de moeite waard gebleken: we zijn er trots op dat Zwolle nu aan de wieg staat van een netwerk van openbare vulstations voor LNG. Innovatie en duurzaamheid komen zo prachtig samen. Omdat we het logistiek centrum van Noordoost-Nederland zijn, biedt dit vulstation een meerwaarde voor een wijde regio.”

Pioniers
De transportbedrijven Wezenberg, Nijhof-Wassink, Dasko en St. van den Brink kunnen tot de eerste klanten worden gerekend. Zij vormen de kopgroep van Nederlandse transporteurs die LNG als motorbrandstof toepassen. Ook Danmel Transport uit Oosthuizen kiest voor duurzaam transport. Mart de Waard, Directeur Danmel Transport “LNG is een uitstekende brandstof voor de transportsector. Het is voor ons vooral belangrijk dat er nu LNG vulstations komen, waar we 24 uur per dag en zonder contract terecht kunnen.” 

Aanbieder LNG24 heeft het eerste vulstation geplaatst op het terrein van Salland Olie (kruising Kleefstraat-Lippestraat). Op dit terrein zijn tevens faciliteiten voor CNG-, CO2- en elektrische voertuigen. Hiermee beschikt Zwolle over het meest duurzame tankstation van Europa.

LNG24 verwacht later dit jaar meer LNG vulstations te kunnen openen. 

Meer informatie vind je op de website van LNG24.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie