| 22:46 | Bert Mateboer

Van Vlastuin Agro kiest opnieuw Actros

Van Vlastuin Agro uit Ede heeft het wagenpark van het familiebedrijf opnieuw uitgebreid met twee Mercedes trucks, van het type Actros 1846 LS. Van de veertig trucks van Vlastuin zijn er nu vijftien van het merk Mercedes-Benz.

Bij de keuze van de trucks is extra gelet op een zo hoog mogelijk laadvermogen. ,,Dat hebben we bereikt door te kiezen voor een 11 liter motor in plaats van een 13 liter motor. Daarnaast is bij ons zoveel mogelijk van aluminium, zoals de velgen en de tanks,” aldus directeur Gerrit van Vlastuin. Ook is er een motorrem met extra capaciteit gemonteerd. ,,Wij rijden vrijwel altijd met het maximale gewicht en dankzij de retarder hebben we minder remslijtage”. Verder zijn de nieuwe trucks voorzien van Active Brake Assist 4 (ABA4), spoorassistent en Side Guard Assist.

Van Vlastuin Agro is al sinds 1995 gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte goederen. Daarbij ligt de focus op agrarische producten en veevoedergrondstoffen. Het bedrijf zag in 1982 het licht als loonbedrijf. Ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend transportbedrijf met 40 trekkende eenheden waarvan vijftien afkomstig van Mercedes-Benz. Ongeveer 75 tot 80% van de ladingen die Van Vlastuin Agro vervoert, is biologisch. Het bedrijf heeft 70 medewerkers in dienst.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie