Van Nieuwenhuizen: houd toiletten open
| 11:30 | Arjan Olsthoorn

Van Nieuwenhuizen: houd toiletten open voor vrachtwagenchauffeurs

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat doet een oproep aan alle wegrestaurants en benzinepompen om de toiletten open te houden voor vrachtwagenchauffeurs. Die zijn nu vaak langer onderweg, omdat hun rijtijden zijn opgerekt.

“Juist chauffeurs moeten we in ere houden nu”, zei ze in het NOS Radio 1 Journaal. Om ervoor te zorgen dat supermarkten en apotheken genoeg voorraad houden, mogen vrachtwagenchauffeurs tijdelijk langere werkdagen maken. Vanaf nu mogen ze 11 uur op een dag rijden, in plaats van de maximale 9 uur die normaal gesproken geldt.

Beluister hierboven het interview dat Minister Cora van Nieuwenhuizen gaf op NPO Radio 1.

De chauffeurs klagen over dichte toiletten en gesloten wegrestaurants langs de snelwegen. Die zijn dicht vanwege de coronacrisis. Ze voelen zich behandeld als paria’s, terwijl ze tot de zogenoemde ‘vitale beroepen’ horen en dus wel door moeten blijven rijden.

Dat zegt ook chauffeur Jan Streep in het NOS Radio 1 Journaal: “Als je ergens komt en je moet naar het toilet, dan zeggen ze: niet voor jullie. Wij mogen er niet in omdat ze bang zijn voor corona. Het is schandalig. Ik heb een chauffeuse gesproken die er niet in mocht. Ze stond er een uur om te lossen en mocht niet naar de wc.”

1 Reactie
  1. Ik begrijp die bedrijven wel alles wat van buiten komt is slecht,corrona chauffeurs etc maar je kan ons herkennen hoor . Fluohesje bierbuik stinkend naar de knoflook. Etc….. oja we hebben ook nog iets bij ons . mogen we dat lossen wat van u is. Ben er een week mee bezig geweest ,maar ik ben er. Oja heeft u mischien wat water en een wc om aan u wensen te voldoen. NEE CHAUFFEUR TIS CORRONA CRISSIS. Wij nederlandse chauffeurs worden slecht behandeld maar ik heb echt meelijden met onze oostblokkers chauffeurs, ik heb echt geen idee wat die meemaken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie