Van Krimpen vervangt vloot met FH's
| 12:33 | Korneel Luth

Van Krimpen vervangt vloot met FH’s

Handelsonderneming Van Krimpen heeft onlangs haar complete wagenpark vervangen door vier nieuwe Volvo FH 460 Globetrotters in gebruik te nemen.

De chauffeurs hebben een stem gehad in de uiteindelijke beslissing, vertelt bedrijfsleider Corné van der Meer:

Unanieme keuze

“Onze chauffeurs hebben diverse merken getest. Unaniem kwam deze keuze naar voren. Voor ons speelt ook de veiligheid een rol. De trucks zijn uitgerust met Forward Collision Warning met noodremfunctie, ACC en bijvoorbeeld Lane Keeping Support.”

“Veiligheid is belangrijk voor onze eigen mensen en voor de medeweggebruikers. Het dieselverbuik was eveneens een reden en tot slot heeft de Volvo FH voor ons de juiste uitstraling”, aldus van der Meer.

“Samen met Volvo-dealer Bluekens Truck en Bus de trucks monitoren we de trucks op het gebied van verbruik, prestaties en het rijgedrag van de chauffeur. De begeleiding van de dealer is uitstekend en met Fuel Advice kunnen we daardoor echt stappen maken”, zegt van der Meer.

Van Krimpen vervangt vloot met FH's
De chauffeurs kozen unaniem voor de nieuwe FH.

Van Krimpen vervangt vloot met FH's
De trucks zijn mooi gespoten en opgebouwd met verschillende accessoires, zoals luchthoorns en een set lampen op het dak. Het Volvo iron-mark is naar de grille verhuisd en daarboven zijn bij twee van de vier FH’s grote Volvo-letters aangebracht.

Eigen vervoer van kunststof tuinbouw-artikelen

Van Krimpen is gevestigd in Standdaardbuiten en is een handelsonderneming in kunststof tuinbouwartikelen. Het bedrijf levert al dertig jaar kweekpotten, plantcontainers, sierpotten, hangpotten en bijvoorbeeld kweek-trays en wikkelfolie.

Van Krimpen verzorgt het eigen transport voor klanten in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast exporteert Van Krimpen onder meer naar Engeland, Amerika, Canada, Australië, Japan en sinds kort ook Brazilië.

“Wij hebben een grote voorraad producten en kunnen daardoor snel leveren. Je ziet zelfs in de tuinbouwsector dat we steeds meer naar just-in-time leveringen gaan. Dat is een van de redenen voor het eigen vervoer. We kunnen daardoor de service bieden die we beloven.”

Van Krimpen vervangt vloot met FH's

De gehele keten

Corné van der Meer: “We denken mee met de klant. En dan gaat het om zowel de ontwikkeling van nieuwe producten, kweekpotten waardoor de plant bijvoorbeeld sneller kan groeien. Maar ook hoe er meer planten per vierkante meter gekweekt kunnen worden. Een pot die een millimeter minder breed is, kan al een opbrengst verschil geven tijdens de kweek, maar ook tijdens het transport.”

Van Krimpen beheerst de hele keten. Zo heeft het bedrijf eigen productiematrijzen, ontwikkelt het voortdurend in samenwerking met telers nieuwe producten en houdt het zich bezig met de recycling van kunststof, wat weer ingezet wordt bij de producenten. “Aan hen leveren we de matrijzen en de grondstoffen die gebruikt worden bij de productie. Een gebruikte pot kan daardoor na gewassen, geshredderd en geëxtrudeerd te zijn weer als grondstof dienen voor een nieuwe pot.”

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie