van eck
| 11:10 | Robert Servaas

Van Eck bouwt dubbeldeck trailer voor Zwitserse Post

Trailerfabrikant Van Eck, een expert in specialistische trailerbouw, leverde onlangs een op maat gemaakte dubbeldeks trailer aan de Zwitserse Post. De Zwitserse Post werkt voor het vervoer samen met enkele logistieke dienstverleners. Zij hebben speciale trailers in de opvallend gele Post-kleuren rijden.

Van Eck heeft onlangs een nieuwe Eckstreme Dubbeldek Trailer geleverd aan de Zwitserse logistieke dienstverlener Hugelshofer, een veelzijdig bedrijf dat uit vier divisies bestaat. In totaal heeft Hugelshofer een vloot van 170 voertuigen en 300 man personeel. De divisie Logistik voert het werk uit voor het Zwitserse postbedrijf. Dit is een bekende klant van Van Eck. “De Eckstreme Dubbeldeks Trailer heeft zich in ons werk ruimschoots bewezen”, zegt Erwin Gloor van het bedrijf. “We rijden al zeker 20 jaar voor het postbedrijf. Sinds 2005 werken we hierin samen met Van Eck. Zij hebben met ons de dubbeldeks trailer ontwikkeld. De trailers rijden korte afstanden en worden altijd zwaar belast.”

Productiviteit
De inzet van een dubbeldeks trailer lag voor Hugelshofer van meet af aan voor de hand. “Door met een dubbeldeks trailer te werken, reduceren we het aantal ritten en sparen we tot dertig procent CO2. uitstoot. Daarvoor geldt als voorwaarde, dat je een passend inzetgebied moet hebben, waarbij deze trailers goed tot hun recht komen. Bij ons is dat zeker het geval”, aldus Gloor.

van eck

Trailerfabrikant Van Eck heeft een op maat gemaakte dubbeldeks trailer aan de Zwitserse Post afgeleverd.

Hugelshofer komt met deze trailers op moeilijk bereikbare plaatsen. “De ruimte bij tal van klanten is bijzonder beperkt, waarom de toerit vaak millimeteren is voor onze chauffeurs. Het vereist van onze chauffeurs dat ze precies weten wat wel en niet kan en dat ze niet meteen nerveus worden. Het spreekt voor zich dat chauffeurs die met een dubbeldeks trailer willen gaan rijden, een inwerkprogramma moeten doorlopen.” Hugelshofer onderhoudt de trailers in eigen huis, maar de werkplaats wordt door een specialistisch bedrijf geleid en is dus officieel niet van Hugelshofer. “Daardoor is professioneel onderhoud gegarandeerd”, zegt Gloor. “Om de drie maanden worden de trailers in de werkplaats verwacht voor een algehele controle.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie