van der bas
| 10:44 | Arjan Olsthoorn

Van der Bas Transport kiest Iveco’s op LNG

Van der Bas Transport luistert zijn 75-jarig jubileum op met twee Iveco S-Way NP’s 460. Met de komst van de LNG-trekkers wil het transportbedrijf uit Reeuwijk haar CO²-uitstoot verlagen. Hiermee geeft Van der Bas Transport een krachtig signaal af naar haar opdrachtgevers door de transportactiviteiten duurzamer in te richten.

Al 75 jaar is Van der Bas Transport gespecialiseerd in containervervoer. Jos van der Bas, eigenaar van het familiebedrijf: “Dagelijks vervoeren onze chauffeurs zeecontainers vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij werken voornamelijk voor Duitse opdrachtgevers, waarvoor wij divers containerwerk verzorgen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende containerchassis, zodat wij onze opdrachtgevers zo breed mogelijk van dienst kunnen zijn.”

Van der Bas Transport is vooruitstrevend en het beseft dat er actie nodig is om de transportactiviteiten duurzamer in te richten. LNG-trucks stoten circa 10% minder CO² uit, zodra je deze afzet tegen een Euro 6 Step D diesel aangedreven truck.

LNG alternatief voor diesel

Mede door de methaanmotor van Iveco, de positieve geluiden vanuit de markt, het uiterlijk van de truck en de hoogst haalbare actieradius van 1.600 kilometer, heeft Van der Bas Transport voor de S-Way NP gekozen.


ap herms Lees ook: Ap Herms kiest met liefde voor Iveco


Jos licht dit verder toe: “In de toekomst wordt het steeds voordeliger om te rijden op LNG of waterstof. Zo is de kans groot dat meer overheden milieuheffingen gaan doorvoeren op diesel aangedreven trucks. Je kunt dan denken aan de CO²-taks, kilometerheffing of een verhoging van de dieselprijs. Het is dus verstandig om nu al ervaring op te doen met LNG-trucks. Wij zien vooralsnog LNG als het beste alternatief voor diesel. Wij hebben gekozen voor gekozen voor twee LNG-trucks, zodat wij deze reëel kunnen vergelijken met hun dieselequivalent.” In totaal bestaat het wagenpark uit 35 trekkers, waaronder dus nu deze trucks op vloeibaar aardgas.

“Een Iveco heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Zo hebben wij in het verleden zeer goede ervaringen met het type Stralis, waardoor het een logisch vervolg is dat wij nu kilometers gaan maken met twee S-Way’s. Je voelt en ziet de kwaliteit van deze trucks,” aldus Jos. De nieuwe LNG-trucks zijn geleverd door Iveco-dealer Kwakernaak Bedrijfswagens uit Waddinxveen.

van der bas transport

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie