| 17:31 | Robert Servaas

Van den Bosch kiest opnieuw voor Renault Trucks

Na de ingebruikname van 42 Renault Trucks T in 2018 heeft Van den Bosch Transporten uit het Brabantse Erp opnieuw voor het Franse merk gekozen. Het bedrijf neemt medio mei de eerste uit een tweede serie van in totaal 61 stuks in gebruik. De levering bestaat dit keer uit Renault T 460 4×2-trekkers en 6×2-midlift trekkers. De voertuigen worden ingezet voor het transport van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa.

De nieuwe T’s zijn net als de voertuigen uit 2018 uitgerust met de 460 pk sterke DTI 11-liter motor. Daarnaast zijn 29 trucks voorzien van een midliftas van Estepe om een hoger laadvermogen te creëren. Het lage eigen gewicht van de trekkers speelde een doorslaggevende rol bij de keuze voor Renault trucks. “Doordat de Renault T een laag eigen gewicht heeft, past hij goed binnen onze lichtgewicht strategie. Het inzetten van lichtgewicht equipement resulteert in een hogere laadcapaciteit, waardoor meer productvolume vervoerd kan worden. Daarmee kunnen wij het onderscheid maken op de Europese bulktransportmarkt”, verklaart Eli Smeding, Operations Manager Trucking bij Van den Bosch Transporten.

Ook de goede ervaringen die Van den Bosch reeds opdeed met de Renault trucks speelden een belangrijke rol bij de herhaalaankoop. “Onze chauffeurs blijken erg te spreken over het rijcomfort en de kracht van de Renault Trucks T”, vervolgt Eli Smeding. “De mening van onze chauffeurs nemen wij uiterst serieus. Zij zijn tenslotte degenen die dag in dag uit met de voertuigen moeten werken.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie