Eljo Exalto Transport
| 11:25 | Rik Werner

Uitzonderlijk lange combinatie met bestemming zonniger oorden

Met een lengte van bijna driemaal die van een standaard combinatie is dit transport van Eljo Exalto echt uitzonderlijk, net als de bestemming trouwens: Curaçao. Te bewonderen in Truckstars Zwaar & Speciaaltransport Special.

In de kantine van Spuiterij Straco in Waspik treffen we Kees van Maaren en Paul Roelof, beter bekend als Paultje. Beide heren rijden bij Eljo Exalto Transport en zijn aan het discussiëren wie de laatste rit van in totaal 11 ritten mag rijden. Want, zo grappen ze, die moet mee op de boot naar Curaçao om daar de lading weer rond te rijden. De mannen hebben vanmorgen vroeg al gelost op de Maasvlakte waarvandaan het per schip naar het eindland in de Caribische zee zal en zijn nu terug voor de langste delen. De 11 delen vormen samen een constructie voor een enorme loopbrug en hebben lengtes van 32 tot 42 meter. Ieder deel is een ronde buis met daaraan allerlei constructies gemonteerd.

Eljo Exalto Transport

Waspik

Spannend is het voor de heren niet meer. Paul: ,,Ik doe nu 28 jaar speciaaltransport waarvan het meeste hele lange ladingen zijn maar ook weleens brede lading. Het industrieterrein hier in Waspik kom ik al bijna net zolang en heeft behoorlijk veel ruimte. Alleen de haakse bocht bij de snelweg moeten we met deze lengte een keer terug steken.’’ Van die 28 jaar werkt Paul er 12,5 jaar bij Eljo Exalto waar hij het prima naar zijn zin heeft. ,,Ik mocht meedenken in de keuze van de auto en de opbouw van de kisten. Ik ben dan ook zeer tevreden met de Volvo FH 540.’’

Eljo Exalto Transport

Lees het complete verhaal van onze verslaggever Vincent Broer in de Truckstar Zwaar & Speciaaltransport Special 2017. Overal te koop voor € 5,95. Of bestel ‘m zonder verzendkosten hier. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie