| 15:33 | Arjan Olsthoorn

‘Uitvallen Ketheltunnel toont kwetsbaarheid van systeem’

De Ketheltunnel in de A4 bij Schiedam was vanochtend in beide richtingen gesloten, doordat er geen personeel beschikbaar was om toezicht te houden op het verkeer in de tunnelbuizen. Dat zorgde voor grote verkeershinder in de regio.

Om in de toekomst soortgelijke problemen te voorkomen pleit Transport en Logistiek Nederland ervoor dat overheidsinstanties personeel uitwisselen om afsluitingen te voorkomen.

De tunnel werd net voor de ochtendspits afgesloten. De tunneloperator is nodig om bij mogelijke calamiteiten in te grijpen. Twee medewerkers van Rijkswaterstaat waren niet beschikbaar omdat ze ziek waren. Er was niet direct vervanging beschikbaar.

Kwetsbaar systeem

“Ik vind dat we wel in een heel raar land leven als ons land vaststaat door de ziekte van twee mensen. Dan hebben we het niet goed georganiseerd met z’n allen. Het uitvallen van de Ketheltunnel in de ochtendspits toont de de kwetsbaarheid van het systeem”, zegt TLN bestuursvoorzitter Elisabeth Post in een reactie tegen NPO Radio 1.

“Stilstaan kost natuurlijk per definitie geld. Ook moeten ze omrijden en komen spullen later aan. En als je naar Hoek van Holland rijdt om de boot naar Groot-Brittannië te nemen, is er een risico dat je de afvaart mist.”

Foto: Rijkswaterstaat

1 Reactie
  1. Hopelijk dat t RDW hier wat van geleerd heeft en dit in de toekomst niet meer voorkomt, er zijn nog wel meer fouten gemaakt helaas zijn t ambtenaren die fouten nooit toegeven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie