| 13:20 | Rik Werner

Uitstel nieuwe Maut-tarieven Duitsland door trage formatie

Duitsland verandert in ieder geval tot 1 oktober niets aan de huidige tarieven voor de ‘Maut’ voor vrachtwagens. Vast staat wel dat per 1 juli de kilometerheffing wordt uitgebreid naar alle snelwegen en verreweg de meeste secundaire wegen.

Dat hebben de Duitse vervoerdersorganisaties eind vorige week in Berlijn te horen gekregen. Dat het aantal tolwegen bij onze oosterburen zou worden uitgebreid, was al eerder bekend gemaakt. Maar dat de huidige toltarieven wat langer ongewijzigd blijven, heeft alles te maken met de moeizame kabinetsformatie in Duitsland. De huidige regeringscoalitie van CDU, CSU en SPD lijkt door te regeren onder aanvoering van Angela Merkel, maar een definitief regeerakkoord is er nog niet.

Berekening

In de nieuwe toltarieven moeten ook de infrastructuurkosten die mogen worden doorberekend aan weggebruikers worden opgenomen. Die berekening is nog niet klaar. Bovendien moeten de nieuwe toltarieven, voor invoering, worden goedgekeurd door de nieuwe Duitse regering. De kans is volgens ingewijden aanwezig dat de toltarieven dit jaar ongemoeid blijven en dat de gewijzigde toltarieven pas 1 januari 2019 van kracht worden.

Lees ook: Maut straks ook op Bundesstrassen

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie