Uitbreiding warehouse Boonstra Transport
| 16:17 | Boudewijn Bos

Uitbreiding warehouse Boonstra Transport

Aan het bestaande magazijn van Boonstra Transport uit Haulerwijk wordt nog eens ruim 1200 m² bijgebouwd.

Dat laat Boonstra weten op hun website. De bestaande hal bestaat uit 5500 m² en wordt uitgebreid met 1250 m². Het zal in geheel dezelfde style worden gebouwd als het huidige warehouse.

Duurzame toekomst

In het realiseren van de nieuwbouw is ook een stuk verduurzaming meegenomen. Na realisatie zullen alle hallen CO2-neutraal uitgevoerd zijn. De bestaande verwarming op aardgas zal worden vervangen door aardwarmte. De elektriciteit zal door middel van zonnepanelen worden gegenereerd. Dit past volledig in het beleid van verdere verduurzaming van het bedrijf.

De warehouses kenmerken zich door een hoge isolatiewaarde, zware vloeren met vloerverwarming, led-verlichting en brand- en inbraak-detectie. De uitbreiding kan in 3 delen worden gecompartimenteerd waarbij elk deel op een verschillende temperatuur kan worden ingesteld. Het voorraadbeheer is volledig geautomatiseerd.

De nieuwbouw is noodzakelijk door de toenemende vraag naar hoogwaardige opslag.

Uitbreiding warehouse Boonstra Transport

Oplevering met elektrische vrachtwagen

De oplevering moet in april 2016 plaatsvinden wanneer ook de elektrische vrachtauto (wereldprimeur: 44 ton) gepresenteerd zal worden en de investering in twintig nieuwe Euro 6-voertuigen is afgerond. 

Het gaat om een Ginaf DuraTruck-trekker. Deze wordt gebouwd op basis van een Mercedes Benz Antos 1824 LS. Boonstra Transport BV loopt met deze nieuwe trekker wereldwijd voorop: niet eerder werd een trekker met een 8 tons vooras, een 11,5 Ttns trekas en een maximaal treingewicht van 44 ton geproduceerd.

Binnenstad Groningen

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijnstof, CO2 en lawaai te verminderen.

Uitbreiding warehouse Boonstra Transport
Foto’s: Foto 1/2: Zicht in het warehouse van Boonstra (Boonstra Transport)
Foto 3: Model Ginaf truck (Boonstra Transport)

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie