*

| 09:45 | Bert Mateboer

Uitbreiding voor Volvo Dynamic Steering

Volvo heeft een paar extra functies toegevoegd aan het Volvo Dynamic Steering systeem. Met de nieuwe functies voert het systeem automatisch stuurcorrecties uit in bijzondere situaties.

Stel je voor dat je op een natte en gladde weg rijdt en opeens merkt dat de achterkant van de truck de grip op het asfalt kwijtraakt. Voordat dit een slippartij wordt, stuur je voorzichtig in de tegenovergestelde richting tot het gevaar is geweken. Dat is de manier waarop Volvo Dynamic Steering met Stability Assist werkt. Het grote verschil is dat het systeem het risico zelf kan ontdekken en het voertuig kan stabiliseren voordat de chauffeur merkt dat er iets aan de hand is.

Rijbaanmarkering

De tweede veiligheidsinnovatie Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist reikt de chauffeur de helpende hand wanneer het systeem ontdekt dat de truck de rijbaanmarkering nadert. Met een lichte verdraaiing van het stuurwiel in de juiste richting en een korte trilling in het stuur wordt de chauffeur geattendeerd en kan hij de truck terugsturen naar de rijbaan.

Ook heeft Volvo voor de chauffeur de mogelijkheid geintroduceerd om bij trucks met Dynamic Steering zelf vast te stellen hoe zwaar of licht de besturing moet zijn. Veel chauffeurs vonden Dynamic Steering blijkbaar toch te licht sturen. Je kunt dit voortaan zelf instellen.

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist houdt in de gaten of de truck de rijbaanmarkering nadert.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie