| 09:17 | Bert Mateboer

Uit de turf gestampt

Van trekschuit naar een wagenpark met 34 tankopleggers en 29 trekkende eenheden. G.S. van den IJssel Olie & Transport uit Berkel en Rodenrijs is de afgelopen eeuw aardig gegroeid. De nieuwste aanwinst is een Volvo FH 6×2 bakwagen.

De oorsprong van het bedrijf ligt in de turf, die door Cees van den IJssel met de trekschuit naar klanten in de omgeving werd verscheept. De trekschuit maakte enkele jaren later plaats voor paard en wagen toen de handel in kolen op gang kwam. Na de Tweede Wereldoorlog stapte Nederland langzaam over op huisbrand- en stookolie. Ook nu nog levert G.S. van den IJssel brandstoffen en smeermiddelen op locatie bij onder meer kwekerijen, loon- en transportbedrijven. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in tanktransport van bitumen, vloeibare zwavel en chemicaliën door heel Europa.

Museumstuk

Het wagenpark bestaat hoofdzakelijk uit Volvo’s. De oudste is een Volvo F89 uit bouwjaar 1976. Deze trekker is sinds kort te bewonderen in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. Ook heeft het bedrijf nog een F16-trekker uit 1990. De nieuwste is een Volvo FH 6×2 bakwagen die met een wipkar als combinatie in gebruik is voor geconditioneerd plantentransport naar Italië. “Dat heeft niets met olie te maken, maar ik kon het werk overnemen van een collega-transporteur”, aldus de huidige directeur Robin van den IJssel.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie