| 12:15 | Bert Mateboer

Uit de hand gelopen hobby

DAF-dealer TBT&TS uit Ede leverde gistermiddag een prachtige truck af bij VDB uit Lunteren: een fraai gespoten en van alle mogelijke extra’s voorziene DAF XF 530. Chauffeur is Cornelis van der Weerd.

,,Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby,’’ vertelt René van den Berg van VDB import/export. ,,Het is een paar jaar geleden begonnen met het plaatsen van een paar extra lampen op een nieuwe auto, maar van lieverlee is het steeds meer geworden. En tegenwoordig is het bijna onze huisstijl. Zeven van de acht auto’s uit ons wagenpark zijn helemaal opgetuigd met lampen, lichtbakken, zonnekleppen, traanplaten en wat niet al. Dit is de eerste DAF die we hebben aangeschaft; de andere zijn alle van Zweedse makelij.’’

De nieuwe DAF zal het behoorlijk voor de kiezen krijgen want hij wordt ingezet op ritten door heel Europa. De lading zal bestaan uit levend pluimvee of gekoeld pluimveevlees. Maar volgende week gaat de auto eerst nog naar Truckstyling Lunteren om ook de binnenkant van de truck van alle mogelijke luxe zoals een exclusieve geluidsinstallatie te voorzien.

Wij wensen Cornelis van der Weerd veel veilige en genoeglijke kilometers met deze prachtige truck.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie