| 10:42 | Bert Mateboer

Tweehonderdste Volvo voor Wigchers

Een feestje bij Wigchers Internationaal Transport in Schoonoord. Het familiebedrijf nam de tweehonderdste Volvo van de afgelopen tien jaar in ontvangst.
Dat betrof de laatste twee Volvo’s FH 6×2-trekkers in een serie van 21 die de afgelopen maanden zijn afgeleverd. “We vinden het een mooie truck en de relatie met de dealer is goed”, zegt eigenaar Hedy Smit-Wigchers over de reden om te kiezen voor Volvo Trucks. Zij is samen met haar broer Jaap sinds 2008 eigenaar van het familiebedrijf.

85 trucks en 250 opleggers

Het wagenpark van Wigchers Internationaal Transport bestaat uit 85 trucks en 250 opleggers. Het grootste deel van de trekkers bestaat uit Volvo’s, waarvan 85 procent met Euro 6-motor. De 21 afgeleverde FH460 Globetrotters zijn voorzien van hydraulisch gestuurde voorloopas. Verder zijn ze uitgerust met I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak en een schuifschotel. Die maakt het mogelijk om met alle beladingen de meest optimale gewichtsverdeling op de assen te kunnen realiseren. Ze zijn geschikt voor ADR-vervoer en mede daarom uitgerust met Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen.

Familiebedrijf

Wigchers Internationaal Transport is een familiebedrijf met meer dan honderd jaar ervaring en meerdere specialismen. Zo verzorgt het bedrijf transporten voor de olie- en gasindustrie. Daarnaast is Wigchers actief in weg- en wegenbouw en de agrarische sector. Er worden onder meer bieten vervoerd. Wigchers heeft ook veel ervaring in transport met vlakke, open trailers, semi’s en diepladers waarmee bijvoorbeeld bouwmaterialen, tuinhout, machines en equipment vervoerd. Een team van ongeveer honderd medewerkers draagt zorgt voor goed, veilig en duurzaam transport.
Op de openingsfoto: Directie Wigchers, v.l.n.r. Jaap Wigchers, Hedy Smit-Wigchers en Aaldert Kuipers.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie